16.8 C
De Bilt

30 maart aftrap in Doesburg van Social Media Challenge

Vanaf 30 maart organiseren gemeente Doesburg, Stichting Centrum Belang Doesburg en Achterhoek Toerisme samen met Hanzesteden Marketing een maand lang een social media challenge voor vrijetijdsondernemers in Doesburg. Op die manier wil de stad juist in coronatijd haar online gastvrijheid voor bezoekers en de social media kennis van haar ondernemers versterken.

Programma Doesburg

Dinsdag 30 maart van 19:30 tot 21:30 uur vindt de online kick off plaats. Social media expert Hester Timmerman deelt haar kennis tijdens een interactieve workshop. Archeoloog en adviseur van gemeente Doesburg Michel Groothedde vertelt Hanzeverhalen uit de stad. Stadspromotor Harry van den Broek geeft een update over de activiteiten van Achterhoek Toerisme. Alle deelnemers kunnen vragen stellen over de opzet van de challenge, die de dag erna begint.

Challenge

Alle deelnemers aan de challenge krijgen een maand lang dagelijks een mini-opdracht in hun mail waarmee ze direct aan de slag kunnen. Met tips voor meer interactie op Facebook, Instagram en Google Mijn Bedrijf, acties waarmee ze elkaar kunnen steunen en met originele content inspiratie. Zo houden ze contact met hun klanten en gasten, wordt het Hanzeverhaal steeds bekender en kan het meer omzet opleveren.

Aanmelden

op de website marketingoost.nl/nl/hanze-challenges staat meer informatie over het programma. Online aanmelden voor de kick-off op 30 maart en de challenge is gratis, maar wel verplicht. Deelname is geschikt voor zowel ondernemers met basiskennis van social media als social media experts.

Internationale samenwerking

Doesburg en 13 andere Hanzesteden in de Duits-Nederlandse grensregio werken grensoverschrijdend samen met steun van de Europese Unie (INTERREG-project). Het doel is de Hanzebeleving bij zowel de bezoeker als de inwoner te versterken. Het project wordt gecoördineerd door Toerisme VAN en Marketing Oost (Hanzesteden Marketing).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio