23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

54 woningen in het groen aan de Ludgerstraat in Aalten

Aalten – Op de locatie van de voormalige technische school aan de Ludgerstraat in Aalten worden volgend jaar woningen gerealiseerd. Woningcorporatie De Woonplaats, eigenaar van het terrein, en de gemeente Aalten hebben een schetsontwerp gemaakt voor maximaal 54 huizen in een groene omgeving. Voor dit project vraagt de gemeente subsidie aan bij de provincie Gelderland, waarmee het project mogelijk versneld kan worden uitgevoerd.

Terrein al sinds 2007 braak

Ted Kok: “Ik ben blij met deze ontwikkeling. Het terrein ligt al sinds 2007 braak en er is behoefte aan meer woningen in onze gemeente. Een subsidie kan het project versnellen. We onderzoeken ook of binnen dit project een ‘Aaltens hofje’ kan komen. Dit is een geclusterde woonvorm voor ouderen die gezamenlijk in een hofje wonen”.

Diverse woningen

Het project bestaat uit maximaal 54 huizen, waarvan 45 sociale huurwoningen. De overige kavels zijn voor koop en maken onderdeel uit van het hofje. De eerste fase bestaat uit 23 sociale huurwoningen die gebouwd worden in het noordelijke deel van het terrein.

Planning

In juni van dit jaar is het project al gepresenteerd aan de directe omwonenden. Reacties en vragen worden meegenomen in de verdere uitwerking van het plan dat eind dit jaar afgerond wordt. In januari 2022 wordt het bestemmingsplan vervolgens in procedure gebracht. Als er geen zienswijzen worden ingediend kan het bestemmingsplan eind februari 2022 worden vastgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio