14 C
De Bilt

800 euro energietoeslag voor laagste inkomens gemeente Aalten

Inwoners van de gemeente Aalten met een laag inkomen ontvangen 800 euro energietoeslag, ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen. De eerste ca. 250 inwoners krijgen het bedrag rond 1 april op hun rekening overgemaakt.

Energietoeslag

De overheid heeft op 15 maart bekend gemaakt dat er een energietoeslag van maximaal 800 euro uitgekeerd mag worden. De precieze invulling (verdeling) en uitkering wordt aan de gemeenten overgelaten. Gemeente Aalten heeft besloten dat inwoners met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum een eenmalige toeslag van 800 euro per huishouden kunnen ontvangen. Laborijn zorgt voor de uitbetaling van de toeslag.

Snel overmaken

Wethouder Joop Wikkerink: ‘Vooral inwoners met een laag inkomen maken zich zorgen over de hoge energierekening, merken we. Nu er voor deze groep een kleine compensatie van de gestegen energiekosten mogelijk is, vinden wij het van het grootste belang dit ook snel te regelen. Vandaag, 29 maart, hebben we als college de regeling vastgesteld. Laborijn zorgt ervoor dat onze inwoners met een bijstandsuitkering al rond 1 april hun energietoeslag ontvangen.”

Eenvoudig aanvragen

Inwoners die een bijstandsuitkering van Laborijn ontvangen, hoeven niets te doen. De toeslag wordt automatisch aan hen toegekend en overgemaakt. Andere inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen tot 30 juni 2022 de toeslag aanvragen bij Laborijn. Hiervoor is een eenvoudig aanvraagformulier beschikbaar via de website: www.laborijn.nl/energietoeslag-2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio