5.2 C
De Bilt

Actie gratis compostvat Winterswijk      

De gemeente Winterswijk stelt gratis compostvaten beschikbaar. Het groente-, fruit- en tuinafval (gft) dat u altijd in de groene container doet kunt u gebruiken en omzetten naar compost voor uw tuin. Een handig hulpmiddel hierbij is een compostvat. Het eigengemaakte compost vervangt dan het compost dat u in de winkel koopt. Zo spaart u kosten uit én bent u zelfvoorzienend en duurzaam bezig.

Voor een gezonde bodem en bloeiende tuin

De gemeente ondersteunt haar inwoners graag met het vergroenen en verduurzamen van de tuin. Vorig jaar al met de Groene Tuin Actie binnenkort met een nieuwe regenton-actie en nu met deze compostvat-actie. Bij composteren zetten bacteriën, schimmels en ander bodemleven groente-, fruit en tuinafval om in compost. Wethouder Wassink: “Compost is goed voor een gezonde bodem en bloeiende tuin. Door het gft te gebruiken voor compost voer je minder afval af. Zo sluit je de kringloop nog dichter bij huis.”

Aanmelden voor een gratis compostvat

Als je het goed doet is zelf compost maken gemakkelijk. Zo is bijvoorbeeld een goede beluchting belangrijk. Kijk voor meer informatie over composteren en hoe u zich kunt aanmelden voor een gratis vat op: www.duurzaamwinterswijk.nl/compostvat.

Elk huishouden kan zich aanmelden voor maximaal 1 gratis compostvat. Dit kan tot 31 oktober 2022. Zijn er te veel aanmeldingen, dan worden de gratis vaten verloot. Hebt u een vraag over deze actie? Neem dan contact op met Centrum Duurzaam Winterswijk via duurzaam@winterswijk.nl of 0543-543100 of kom langs in het raadhuis, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio