15 C
De Bilt

Alternatief kermisfeest in Aalten

Aalten – Als alternatief voor het jaarlijkse kermisfeest in het centrum van Aalten verandert het parkeerterrein voor Evenementencentrum De Hofnar in Aalten in het weekend van 18 en 19 september in een afgesloten feestterrein. Voor de organisatie tekenen vier horeca-ondernemers: De Hofnar, Oerkroeg Schiller, SETZ Huiskamer en Domme Aanleg.

Alternatief programma door unieke samenwerking

Burgemeester Stapelkamp: “Dit is echt een unieke samenwerking in een bijzondere tijd. Niet alleen de samenwerking tussen de vier horecaondernemers, maar ook de samenwerking tussen deze ondernemers en adviseurs van politie en brandweer en de gemeente Aalten. Na uitgebreid overleg is besloten dat er veilig een alternatief programma kan worden aangeboden aan de inwoners.

En hoewel er snel geschakeld is tussen alle partijen, kwam de aanvraag voor het evenement uiteindelijk te laat. Toch heb ik vandaag, 9 september, besloten de vergunning te verlenen. Vanwege de lastige tijd waarin we zitten en de unieke samenwerking heb ik eenmalig een uitzondering gemaakt om de te late vergunningsaanvraag in behandeling te nemen en uiteindelijk te verlenen.”

Vergunning

Het gaat om een alternatief kermisfeest op zaterdag 18 september van 14.00 tot 24.00 uur (met een ‘break’ tussen 18.00 en 20.00 uur) en op zondag 19 september van 14.00 tot 19.00 uur. De hiervoor verleende vergunning ligt per 10 september 2021 ter inzage in het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten.

Coronamaatregelen

Het spreekt voor zich dat het alternatieve kermisfeest binnen de huidige coronamaatregelen wordt gehouden. Dit houdt in dat het op een afgesloten terrein plaatsvindt, dat de toegang op basis van kaartverkoop én met corona-toegangsbewijzen is (QR-code waarvoor een negatief testbewijs of bewijs van volledige vaccinatie nodig is en ID-bewijs) en dat de eindtijd om 24.00 uur is.

Burgemeester Stapelkamp besluit: “Een ‘dankjewel’ aan de betrokken adviseurs voor het snelle handelen is hier zeker op zijn plaats. De horecaondernemers wens ik veel succes en onze inwoners op 18 en 19 september heel veel plezier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio