23.7 C
De Bilt

Archeologiedag in Zutphen: Kijk achter de schermen bij de archeologen

Altijd al eens willen weten wat een archeoloog doet? Dit is je kans: kom tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 juni naar Zutphen! Tussen 11.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom bij het Stedelijk Museum Zutphen (’s Gravenhof 4). De ArcheoHotspot staat uitnodigend voor de entree en daar heb je al direct de kans om een archeoloog tegen het lijf te lopen.

Archeologiedag

Binnen hebben het Stedelijk Museum en het Team Archeologie – beide partner in het Erfgoedcentrum Zutphen – een gevarieerd archeologisch programma voor het hele gezin georganiseerd. Ontdek en doe van alles en ‘Kruip in de huid van de archeoloog’ met de gelijknamige speurtocht. De archeologen laten je graag zien wat er met een vondst gebeurt nadat die is opgegraven.

De Nederlandse bodem zit vol bijzondere schatten. Die in Zutphen al helemaal! Heb jij iets gevonden waarvan je niet zeker weet wat het is of ben je benieuwd naar de herkomst? Dan kun je die tijdens deze dag laten determineren door een echte archeoloog. In ‘Tussen Bodemschat en Schroot’ vertellen zij je alles over je vondst en mag jij ze het hemd van het lijf vragen!

Onthulling jeugdschatten

Thomas den Braven (11) deed zo’n bijzondere vondst. En die verdient een plek in het Stedelijk Museum Zutphen. Hij onthult deze dag een vitrine voor jeugdschatten van kinderen tot 18 jaar in het museum met daarin zijn eigen vondst. Stel je voor, je eigen vondst in een museum! Kom je kijken?

Op 15 juni is de Nationale Archeologiedag in Stedelijk Museum Zutphen, met een programma voor jong en oud. foto: Erfgoedcentrum Zutphen

Volg de vondst

Ga ook mee met een rondleiding door een van de archeologen. Je komt dan langs de verschillende afdelingen van team archeologie en daar kun je zien wat daar allemaal gebeurt. Een team van vrijwilligers en archeologen zit deze dag klaar om alles te vertellen over de verwerking van wat er wordt gevonden.

De Nationale Archeologiedag is op 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

Locatie: Stedelijk Museum Zutphen, ’s Gravenhof 4.

Het programma is gratis.

www.erfgoedcentrumzutphen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio