13.2 C
De Bilt

Burgemeester Bengevoord “overwegend positief” over verloop Volksfeestweekend

Winterswijk – Burgemeester Joris Bengevoord is “overwegend positief” over het verloop van het Volksfeest dat afgelopen weekend plaatsvond in Winterswijk. Op één incident na is het Volksfeest in een goede sfeer verlopen.

Vereeniging Volksfeest Winterswijk

Begin augustus besloot het bestuur van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk in overleg met de gemeente om het Volksfeest dit jaar in afgeslankte vorm door te laten gaan. “Voor veel Winterswijkers en vaste bezoekers was het een enorme teleurstelling dat het Volksfeest vorig jaar niet door kon gaan. Iedereen snakte er nu naar om samen weer een mooi feest te kunnen vieren. Dat heb ik duidelijk gemerkt toen ik donderdag een rondje maakte langs de corsowagens bij de Scholtenbrug. Ik ben heel blij dat we het ondanks alle beperkingen hebben doorgezet”, zegt burgemeester Bengevoord.

Afgeslankte vorm

Vanwege corona vond het Volksfeest dit jaar in afgeslankte vorm plaats. Er stond dit jaar geen feesttent op de Markt en ook de kinderspelen en het vogelschieten gingen niet door. Wel was er voor het eerst kermis in het vernieuwde Vrijheidspark. Verder reed de optocht nu niet door het dorp, maar stonden alle corsowagens fraai opgesteld bij de Scholtenbrug. Bengevoord: “Binnen de mogelijkheden is alles uit de kast gehaald. De corsowagens waren weer mooi en het was gezellig op de kermis en op de Markt.”

Smet

In de nacht van zaterdag op zondag vond er één incident plaats waarbij de politie moest ingrijpen. “Op sociale media gaat rond dat de politie er alles aan zou hebben gedaan om het traditionele ‘roeien’ op de rotonde bij de Peperbus te voorkomen. Maar ik heb van de politie gehoord dat zij pas hebben ingegrepen toen er met zwaar vuurwerk in een grote groep mensen overlast en gevaar werd veroorzaakt. Er is ook met vuurwerk naar politiemensen gegooid. Dat is natuurlijk onacceptabel. Ik vind het heel jammer dat dit opstootje een smet werpt op een verder vlekkeloos verlopen Volksfeest”, aldus burgemeester Bengevoord.

Burgemeester Bengevoord toch een positief gevoel

Op dit ene incident na kijkt de burgemeester met een positief gevoel terug op het Volksfeestweekend. Bengevoord: “Ik wil het bestuur en de vrijwilligers van de Vereeniging Volksfeest een groot compliment geven voor al het werk dat zij in korte tijd hebben verzet. Maar ik wil vooral alle Winterswijkers die met gezond verstand toch een feestelijk weekend hebben gehad een compliment geven. Natuurlijk hoop ik dat we het Volksfeest volgend jaar weer in volle omvang kunnen vieren met het traditionele bloemencorso en met een tent op de Markt”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio