11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Gemeente Berkelland heeft een nieuwe website

Berkelland – De gemeente Berkelland heeft een nieuwe website. Op www.gemeenteberkelland.nl proberen we inwoners zo snel mogelijk te helpen of te informeren. De website is makkelijk te raadplegen met een tablet of smartphone en heeft een eenvoudige en duidelijke structuur. En bij de inrichting van de website is er veel aandacht besteed aan de digitale toegankelijkheid.

Website live

Dinsdag 22 juni is de nieuwe website live gegaan. Bezoekers vinden op de site informatie over de gemeentelijke producten en diensten. Denk aan het aanvragen van een paspoort of het doorgeven van een verhuizing. Daarnaast kunnen bezoekers lezen over het college, de raad en de vergaderingen die plaatsvinden. Voor een goede toegankelijkheid is de indeling van de site veranderd en zijn teksten herschreven. Ook is de website beter te bedienen door mensen met een beperking.

Burgemeester Joost van Oostrum: “Het uitgangspunt van deze nieuwe website is dat iedere bezoeker zo snel en eenvoudig mogelijk vindt waar hij of zij naar op zoek is. Om dat te bereiken, hebben we gebruik gemaakt van landelijke onderzoeken en gebruikservaringen. Onze website is nu weer helemaal van deze tijd!”

Voormekaar ook vernieuwd

Op de gemeentelijke website is Voormekaar ook direct te bereiken. Via
www.gemeenteberkelland.nl/voormekaar vinden inwoners informatie over wat Voormekaar voor hen kan betekenen als zij advies willen of op zoek zijn naar informatie rond hulp en ondersteuning.  

In ontwikkeling

Een nieuwe website betekent niet dat de gemeente nu ook helemaal klaar is. De komende tijd blijft zij werken aan verbeteringen. Daarvoor worden dit najaar bijvoorbeeld inwoners gevraagd om de website te testen. En blijft de gemeente het gebruik van de website onderzoeken, zodat deze eenvoudig kan worden aangepast naar de behoeften van de bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio