14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bloembollen brengen Hollandse lente in Bronckhorst

De hele grensregio komt komende lente tot bloei met vele tienduizenden speciaal gekweekte en exclusieve bloembollen, afkomstig van een bloembollenexporteur uit de Bollenstreek en leverancier van de Keukenhof. Ook in Bronckhorst bloeien straks 80 bloembakken bij de komborden. In totaal worden 150.000 exclusieve tulpen- en andere bloembollen verspreid over de hele Liemers, de Achterhoek, Emmerich, maar ook op Landgoed Middachten in De Steeg en andere locaties.

Bloembollen

De biologische bloembollen die eigenlijk bestemd waren voor Rusland, krijgen nu een nieuwe bestemming. Het uiteindelijke doel is dat er komend voorjaar een tulpenroute is van Tolkamer tot Kilder en een tulpenlijn op de treinstations tussen Arnhem en Winterswijk. De initiatiefnemers kochten met fikse korting de bollen die in de afvalcontainer dreigden te gaan vanwege de boycot van Rusland en schonken ze aan de regio. Dankzij hen krijgen de bollen nu een nieuwe bestemming.

650 bloembakken

Ruim 650 bloembakken zijn door leerlingen van basisscholen uit Nederland en Duitsland beplant met de meest exclusieve tulpen en andere bloemen, daarbij geassisteerd door Oekraïense en Syrische vluchtelingen. Niet alleen kinderen zijn betrokken bij dit project, ook politie, brandweer, gemeenten, Arriva, Breng en de NS kregen al bollen. Door de grote verspreiding en de betrokkenheid van kinderen leveren de bollen een bijdrage aan natuur en educatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio