14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bluesgigant Guy Davis treedt op in Doetinchem

De Amerikaanse bluesheld Guy Davis treedt zaterdag 13 mei op in de grote zaal van het Doetinchemse evenementencafé Streeckgenoot. Het concert begint om 20 uur.

Met zijn nominaties voor de Grammy Awards bewijst Davis dat hij momenteel dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek is. Hij tourde door vier verschillende continenten met zijn oorstrelende gitaarspel en raspende bluesstem.

Guy Davis

Davis komt oorspronkelijk uit New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Davis werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger.

Hij heeft inmiddels een tiental bijzondere albums op zijn naam. Afgelopen zomer kwam er een nieuw album uit van Guy Davis dat de titel ‘Be Ready When I Call you’ draagt met prachtige, soms grappige maar ook aangrijpende liedjes. Ook dit nieuwe album werd genomineerd voor een Grammy!

Zaterdag 13 mei is hij te gast in Streeckgenoot in Doetinchem.

Echt bijzonder dat stichting Het Nieuwe Dijkhuis deze Amerikaanse bluesheld heeft weten te strikken.

Tickets voor Guy Davis kosten 20 euro via www.hetnieuwedijkhuis.nl of op de avond zelf aan de deur. Het concert begint om 20 uur. Streeckgenoot is gevestigd aan de Spinbaan in Doetinchem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio