19.9 C
De Bilt

Borculo ziet transformatie locatie oude supermarkt naar 12 woningen

Borculo – De transformatie van de ‘kop’ van de Spoorstraat in Borculo is een belangrijk onderdeel van de revitalisering van het centrum. ProWonen wil hier graag 12 grondgebonden levensloopbestendige woningen realiseren.

Subsidie voor project in Borculo

De provincie heeft bekendgemaakt dat er vanuit ‘Steengoed Benutten’ een subsidiebijdrage voor deze transformatie komt van 318.500 euro om het project van ProWonen financieel haalbaar te maken. Daarnaast draagt de provincie nog 20.000 euro bij in de aanpassing van de openbare ruimte daar direct omheen. De totale provinciale bijdrage komt daarmee op 338.500 euro.

Wethouder Maikel van der Neut: “Een mooie boost voor het centrumplan Borculo ‘Leef’. Met aanvullend 338.500 euro vanuit de provincie worden 12 huurwoningen door Prowonen op een prominente plek aan de Spoorstraat gerealiseerd en zijn we echt aan de slag met de plannen vanuit de inwoners en Leef.”

Levensloopbestendige woningen in huursector

Het winkelpand aan de kop van de Spoorstraat is jarenlang een supermarkt geweest. Nadat het een tijdje leeg heeft gestaan wordt het nu tijdelijk verhuurd aan een kringloopwinkel. Het pand maakt een verpauperde indruk. De eigenaar wil de locatie graag verkopen. ProWonen heeft belangstelling voor deze locatie gezien de gunstige ligging in het centrum en de daarbij behorende voorzieningen. ProWonen wil hier graag 12 grondgebonden levensloopbestendige woningen realiseren in de huursector met een huurprijs tot maximaal de huurtoeslaggrens. Dit past ook uitstekend in de wens van de gemeente om dit type woningbouw te (laten) realiseren.

Prowonen kan met deze bijdrage nu aan de slag om het plan verder uit te werken. Hiervoor zullen zij ook verder in gesprek gaan met omwonenden. Voor de wijziging naar ‘wonen’ zal nog een bestemmingsplanprocedure moeten worden doorlopen.

Win-win-win situatie

De voorgenomen transformatie levert een win-win-win situatie op. Er verdwijnen winkelmeters in een aanloopstraat, er worden sociale huurwoningen gebouwd waaraan behoefte bestaat en de locatie krijgt een veel betere uitstraling dan nu het geval is.

De overige deelplannen uit de visie ‘Leef’ worden op dit moment verder uitgewerkt met inwoners en betrokkenen in projectgroepen. We zijn dus echt van start richting uitvoering!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio