Braamtse Molen ontvangt cheque van €25.000

Braamt Wethouder Monumenten, Jan van Halteren, overhandigt een cheque t.w.v. €25.000 aan de heer en mevrouw Wezendonk, eigenaren van de Braamtse Molen, ook wel bekend als de Koenders Möl. De 165 jaar oude molen wordt namelijk gerestaureerd. Met dit geldbedrag draagt de gemeente bij aan het behoud van historische gebouwen in de gemeente.

‘We vinden het belangrijk dat de Koenders Möl blijft bestaan. Het is een van de weinige molens die nog overeind staat en bovendien een Rijksmonument. Hoewel dit bedrag niet genoeg is voor de volledige renovatie, hopen we meneer en mevrouw Wezendonk hiermee goed op weg te helpen om de Braamtse Molen weer in zijn oude staat te herstellen’ spreekt Wethouder Jan van Halteren na overhandiging van de cheque.

De kop op de Braamtse Molen

Mevrouw Wezendonk staat, samen met haar man en kleindochter, trots voor de molen; ‘Volgende week gaat de kop weer op de molen. Hij staat nu aan de grond om gerestaureerd te worden. We hopen dat we dit jaar ook de wieken er weer aan kunnen maken. Met deze €25.000 vullen we de restauratie-pot weer aan. In totaal is er zo’n half miljoen euro nodig om de monumentale molen weer helemaal te herstellen, dus alle beetjes helpen!’.

‘We zijn blij dat Hans Hakvoort (links op de foto) zich hard maakt voor het herstel van de molen, hij helpt aan alle kanten met het binnenhalen van subsidies, daar zijn we dankbaar voor’ vult Meneer Wezendonk aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img