11.8 C
De Bilt

Britse country van Ags Connolly in Streeckgenoot

Doetinchem – De Britse countryster Ags Connolly treedt zaterdag 1 april op in Streeckgenoot aan de Spinbaan in Doetinchem. Het concert begint om 20 uur.

Ags Connolly

Ags Connolly is een specialist in het maken en spelen van Sad Songs, met een stem die druipt van melancholie.  Bij de muziek van Connolly gaan de gedachten al snel naar Texas en het grensgebied met Mexico. Op zijn laatste album Wrong Again doet de markante singer-songwriter de beroemde uitspraak ‘Country muziek is 3 akkoorden en de waarheid’ alle eer aan. In de verhaaltjes die hij bezingt gaan dingen vaker mis dan dat het goed gaat. Hij brengt eer aan countrysterren als Hank Williams en Johnny Cash. 

Connolly grossiert in zogenoemde Sad Songs. De Engelse Americana radio Icoon Bob Harris beschreef zijn laatste album dan ook “modern day traditionalism of the very, very best kind”. Maar ook in de VS heeft Ags al veel vrienden gemaakt gezien het feit dat leden van The Mavericks en muzikanten die normaal gesproken bij Rodney Crowell en Emmylou Harris mogen spelen op zijn laatste album meespelen. 

Tickets kosten 15 euro via www.hetnieuwedijkhuis.nl op op de avond zelf aan de zaal. Het concert begint om 20 uur. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio