9.4 C
De Bilt

Brugdeel stort naar beneden bij aanleg in Lochem; meerdere gewonden

Lochem – Vanmorgen, even na 10.00 uur, is tijdens de bouw van de Kanaalbrug over het Twentekanaal bij Lochem een brugdeel naar beneden gestort. Enkele bouwvakkers vielen ook en meerdere raakten zwaargewond, zo meldt De Stentor. De krant had verslaggever Nieke Hoitink ter plaatse om het inhijsen van een grote boog te verslaan toen het ongeval gebeurde.

Brugdeel uit de takels bij harde wind

De boog die als overspanning op een deel van de brug zou komen te staan hing volgens de verslaggever al ‘de hele dag in de takels’. Door de harde wind kon het hoogste punt vandaag niet bereikt gaan worden, maar of diezelfde wind ook verantwoordelijk is voor het ongeluk wordt nog onderzocht. Wel begon de boog volgens Hoitink de slingeren, voordat er een ‘harde knal’ was en het gevaarte naar beneden stortte. Eén van de kabels van een kraan is doormidden gebroken.

Zwaargewonden

Hulpdiensten trokken rond 10.15 uur massaal naar de plek des onheils, waaronder meerdere ambulances en twee traumahelikopters. Voor zover nu bekend zijn er zeker 3 zwaargewonden en 1 lichtgewonde gevallen bij het ongeluk. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. Over de exacte aard van hun verwondingen is niets bekend gemaakt.

Brug op land in elkaar gezet

De brug wordt op een speciaal bouwterrein op land voor het grootste deel in elkaar gezet. Bouwbedrijf BAM is de uitvoerend aannemer van deze klus. Omdat het ongeval op land gebeurde is het scheepvaartverkeer niet gestremd. Hoe het brugdeel ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch uit de takels viel, zal uitvoerig onderzocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio