11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Brummense Bikkel voor Bo Kurbe vanwege inzet voor Dierenpark het Goor

Brummen/Eerbeek – Dinsdag 26 april reikte burgemeester Alex van Hedel de Brummense Bikkel uit aan Bo Kurbe. Hij ontving dit jeugdlintje bij Dierenpark het Goor in Brummen. Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen.

Al heel lang actief voor Dierenpark het Goor

Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer heeft de ontvangen voordrachten beoordeeld. De jury vond dat de nominatie van Bo Kurbe voor een Bikkkel in aanmerking komt. Hij is vanaf zijn 4de al betrokken bij Dierenpark het Goor en vanaf zijn 14de actief vrijwilliger. Bo voert de dieren, doet de social media en organiseert het Paaseieren zoeken. “Hij is vaker bij het dierenpark dan thuis,” aldus zijn moeder. De jury waardeert Bo’s inzet voor het dierenpark en heeft de nominatie dan ook gehonoreerd.

Uitreiking Brummense Bikkel aan Bo Kurbe
Uitreiking Bikkel aan Bo Kurbe – Foto gemeente Brummen

Belangrijke inzet waarderen met Brummense Bikkel

Bo ontving de Brummense Bikkel van burgemeester Alex van Hedel en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Met deze onderscheiding laten we zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om iets te doen voor de mensen om je heen. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Van Hedel.

Vorige week ontvingen Sterre, Fedde, Amy en Indy Reinders ook een jeugdlintje. Zij hebben in januari 222  kerstbomen opgehaald op en flessen ingezameld. Met het verdiende geld wilden ze iets leuks doen voor hun vriendje Rens, die lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. 

Informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of iemand nomineren? Kijk op welzijnbrummen.org. Of neem contact op met Ruth Frederiks van SWB. Zij is bereikbaar per mail: r.frederiks@welzijnbrummen.nl of bel naar 0575–728405.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio