17.6 C
De Bilt

Burgerhulpverleners in Brummen: check en verleng certificaat!

Reanimatiestichting STAG gemeente Brummen doet een dringend beroep op alle burgerhulpverleners in de gemeente Brummen om een herhalingscursus Reanimatie te volgen. Door corona waren er lange tijd geen trainingen mogelijk. Hierdoor konden  vele burgerhulpverleners hun certificaat niet verlengen, zodat ze als NIET-actief staan geregistreerd. En dus bij een incident niet meer worden opgeroepen.

Sinds ongeveer 7 jaar is de Stichting STAG in de gemeente Brummen actief. De stichting zet zich er voor in dat inwoners van de gemeente Brummen bij een hartstilstand snel en kundig worden geholpen. Dat doet zij door het in stand houden van een netwerk van AED’s (Automatische Externe Defibrillator)en een netwerk van burgerhulpverleners.

Burgerhulpverleners van levensbelang

Bij een incident krijgen diverse burgerhulpverleners een waarschuwing. Ze krijgen het verzoek de dichtstbijzijnde AED op te halen of direct naar de plaats van het incident te gaan om hulp te verlenen. Dit in afwachting van de ambulance. Burgerhulpverleners kunnen bijna altijd sneller ter plaatse zijn dan de ambulance. En daarmee worden levens gered. Het is van groot belang dat een reanimatie zo snel mogelijk start. Dan is de kans op overleving het grootst, zo blijkt uit onderzoek.

Controleer registratie als hulpverlener

“Wij mogen ons gelukkig prijzen dat in de gemeente Brummen veel vrijwilligers zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener”, zegt STAG-voorzitter Gerard Klein Heerenbrink. “Aanmelden kan op de website HartslagNu.nl. Helaas staat nu een behoorlijk aantal hulpverleners geregistreerd als niet-actief. Dit komt omdat zij hun certificaat niet konden verlengen. Want door corona konden ze geen herhalingscursus volgen.”

Daarom doet STAG een dringend beroep op alle vrijwilligers om hun certificaat te controleren. Is dit meer dan 2 jaar oud? Volg dan opnieuw een herhalingscursus reanimatie en meldt u opnieuw aan bij Hartslag Nu.

Extra oproep voor Broek, Cortenoever, Leuvenheim en Voorstonden

Gerard Klein Heerenbrink: “Verder roepen wij met name inwoners van de buurtschappen Broek, Cortenoever, Leuvenheim en Voorstonden op om zich aan te melden als burgerhulpverlener. In deze buurtschappen is het aantal hulpverleners op dit moment wat beperkt. Een training kost u maar ongeveer 2 ½ uur tijd in 2 jaar. En mogelijk kunt u daarmee levens redden in uw eigen omgeving of buurtschap. Vaak kunt u de training volgen via de wijkraden in de gemeente Brummen. Inwoners die via hun werkgever een BHV-training hebben gevolgd, kunnen zich direct registeren als hulpverlener op www.hartslag.nu.”

Kijk voor meer informatie op de website van STAG www.reanimatiebrummen.nl of neem contact op met Gerard Klein Heerenbrink: 06-20532617.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio