13.8 C
De Bilt

Carenzorgt wil grootste persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) worden

Groenlo, 7 augustus 2018 – Carenzorgt zet de komende jaren in om de grootste en meest gebruiksvriendelijke persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland te worden. De gratis webapp is een veilig zorgcommunicatienetwerk dat door 225.000 mantelzorgers, zorggebruikers en zorgverleners reeds wordt gebruikt, waaronder 425 zorginstellingen. Binnen enkele jaren moet iedere Nederlander zijn medische gegevens in eigen beheer kunnen hebben door het gebruik van een PGO. Carenzorgt is gratis voor gebruikers, geeft inzicht in de eigen zorggegevens en stroomlijnt de communicatie tussen alle betrokkenen in het zorgnetwerk.

Digitaal toegang medische gegevens

Met een subsidie van 3 miljoen euro stimuleert het ministerie van VWS de ontwikkeling en het gebruik van persoonlijke gezondheidsomgevingen die voldoen aan het MedMij afsprakenstelsel. Dit zijn standaarden en afspraken waarmee medische informatiesystemen gegevens toegankelijk maken voor PGO’s. Carenzorgt is vanaf het eerste uur betrokken bij deze ontwikkeling. Product owner Peter Leppers: “Wij gaan ervoor zorgen dat iedere Nederlander al zijn zorggegevens via Carenzorgt kan inzien en beheren en dat zij tevens al hun zorg binnen de app kunnen regelen. Zoals bijvoorbeeld afspraken maken met zorgverleners, herhaalrecepten aanvragen en toestemming geven voor het delen van je zorggegevens met een bepaalde zorgverlener.”

Medicatiegegevens proef

Carenzorgt doet op dit moment een proef in samenwerking met MedMij om real time medicatiegegevens vanuit het Landelijk Schakelpunt (LSP) van de vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) beschikbaar te stellen in de webapp. Deze nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat zorggebruiker straks in de online omgeving van Carenzorgt hun eigen medicatiegegevens kunnen opvragen en inzien. Ook kunnen zij zorgverleners toestemming geven relevante zorggegevens in te zien. Sinds de oprichting van MedMij is Carenzorgt betrokken bij de ontwikkeling van het afsprakenstelsel.

Carenzorgt app store

Het team van ontwikkelaars van Carenzorgt werkt iedere dag aan het mogelijk maken van de uitwisseling van meer zorggegevens. De nieuwste functionaliteit is dat gebruikers via de Carenzorgt app store nu ook hun eigen zelfmeetgegevens toe kunnen voegen. Gezondheidsapps zoals Fitbit en Applewatch kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan Carenzorgt. Ook kunnen gegevens van persoonlijke alarmsystemen of behandelapps van de fysiotherapeut of diabetesverpleegkundige uitgewisseld worden.

Over Nedap N.V.

Carenzorgt is een initiatief van Nedap, fabrikant van technologische oplossingen voor relevante vraagstukken. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld en beveiliging zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt. Nedap healthcare is ICT marktleider voor de langdurige zorg en ondersteunt het zorgproces voor de ouderenzorg , gehandicaptenzorg en GGZ. Dagelijks werken meer dan 160.000 zorgprofessionals met Nedap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio