10.4 C
De Bilt

Catharina’s Winter brengt kleur in de winter met bijzonder lichtspel in Catharinakerk Doetinchem

De donkere maanden in de winter hebben een groot voordeel: het licht valt beter op! Daar maken de bedenkers van Catharina’s Winter dankbaar gebruik van. Tot en met 27 maart kunnen bezoekers zich laten verrassen door lichtkunst in de Catharinakerk in Doetinchem. De unieke exposities zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

Je mag op één van de grote kussen op de grond gaan liggen en het lichtspel op het plafond beleven. Bekijk hier de sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=ILhhDsOMXlg&t=4s

Wouter Brave – Windows of Light

Deze beeldend kunstenaar, lichtkunstenaar en lichtarchitect is succesvol over de hele wereld en… woont in Doetinchem. Wouter Brave voorzag het kunstwerk ‘Shall we dance?’ dat vlakbij het Metzo College staat van licht.
Zijn werk was oa. te zien op lichtfestivals in China, Graz, Bangkok, Amsterdam en Eindhoven. Als lichtarchitect heeft hij o.a. lichtontwerpen gemaakt voor de Heineken Experience en de Hortus Botanicus in Amsterdam en de Calatrava bruggen bij Schiphol. https://www.xbrightfx.nl/

De afzonderlijke lagen hebben ieder hun eigen, langzaam van kleur veranderend lichtbeeld. De wisselwerking tussen het licht van de verschillende lagen heeft grote invloed op de perceptie van de vlakken en van de ruimte. Het creëert een illusie van steeds van grootte veranderende ‘ramen’ en wisselende diepte op het ritme van het kleurenspel. De langzame en vloeiende kleurwisselingen van de meestal pastelkleuren hebben een zeer rustgevende uitwerking op de kijker.

Guido Verhoef – Reflectie

Guido Verhoef werkt sinds 1991 als podiumkunstenaar, volgde de European School for Performing Arts en startte in 1995 zijn eigen kunstenaarsgezelschap. Sinds 1999 combineert Guido diverse uitvoeringsstijlen met ballonkunst en is hij actief betrokken bij de internationale ballon- en evenementenbranche. Zijn 21 jaar ervaring als performer en creatief directeur in het theater- en evenementencircuit gebruikt hij voor het creëren van visuele theatervoorstellingen en grote sculptuurprojecten. Zijn gezelschap Manifold ontwerpt exclusieve internationale acts en creatieve ballonontwerpen voor grote bedrijfsevenementen en shows en verzorgde de afgelopen tien jaar ruim 4000 optredens en decoraties.
https://www.theartofballoons.com/

Hans-Peter Helder – Sculptor Void SuperNova #1 en #2

In deze duistere feestmaand speelt licht een belangrijke rol. Fluorescerende vormen bewegen tegen elkaar in en zorgen samen voor een verlichtende ervaring. Deze kunstwerken met de titel SuperNova zijn op diverse lichtfestival te zien geweest, waaronder Glow Eindhoven.

Meer informatie over Catharina’s Winter

  • Locatie: Catharinakerk, Simonsplein Doetinchem
  • Openingstijden: Elke avond (behalve zondagen en de 22 februari) van 18 tot 21 uur.
  • Te zien in verschillende samenstellingen t/m 27 maart.
  • Vrij entree

Kijk voor meer informatie op www.catharinaswinter.nl of neem contact op met Wim Maatman maatman@oasem.nl / 06-30552199

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio