15.6 C
De Bilt

Collegetour 2022-2026: B&W Lochem vragen mee te denken over het collegeprogramma

Wat zijn onderwerpen waaraan het college van burgemeester en wethouders van Lochem tot en met 2026 aandacht moet besteden? Wat moet met voorrang? Waar liggen onbenutte kansen? Het college luistert graag naar inbreng van inwoners voor het collegeprogramma op 4 momenten in oktober.

Waarom in gesprek?

Gemeentebelangen, VVD en Meedenken met Lochem hebben in hun coalitieakkoord opgeschreven waaraan zij willen werken. Het college werkt nu aan een collegeprogramma waarin staat hoe B&W dit gaan uitvoeren. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve:” Als college werken we voor al onze inwoners, verenigingen en bedrijven. Daarom willen we voordat we het programma presenteren, graag in gesprek. Luisteren om onze ideeën aan te scherpen. Niet alleen dit najaar, maar de hele bestuursperiode”.

Is dit wel iets voor mij?

Inwoners, verenigingen, ondernemers en bedrijven kennen de gemeente Lochem goed en hebben vaak goede ideeën. Aarzel dus niet om met de burgemeester en de wethouders te komen buurten! Zij zijn er voor u!

Vier momenten

Er zijn in oktober 3 luistercafés en er is 1 ontmoeting op straat (Eefde).

Luistercafés

• Vrijdagochtend 14 oktober 10.00-12.00 uur, Dorsphuis ’t Onderschoer, Beukenlaan 1, Barchem
• Dinsdagavond 18 oktober 19.00-21.00 uur, protestantse kerk, Hoofdstraat 27, Gorssel
• Woensdagavond 19 oktober 19.00-21.00 uur, gemeentehuis, Hanzeweg 8 Lochem

Ontmoeting op straat

• Vrijdagmiddag 14 oktober 14.00-16.00 uur, In gesprek voor de Coop, Schurinklaan 16 in Eefde (bij slecht weer vindt u het college in Het Hart, Jolinklaan 2, Eefde.)

Fijn als u zich aanmeldt voor de luistercafés!

Per luistercafé kunnen maximaal 75 inwoners meedoen. Ook jongeren vanaf 16 jaar zijn van harte welkom! Aanmelden kan uiterlijk op 12 oktober op www.lochem.nl/collegetour. Via een e-mail aan bestuurssecretariaat@lochem.nl of door te bellen met (0573) 28 92 22. We vragen uw naam en uw e-mailadres, zodat we uw aanmelding kunnen bevestigen.

Hier vindt u het coalitieakkoord

Het coalitieakkoord vindt u op de website van de gemeente. Ook ligt het vanaf vrijdag 30 september ter inzage in het gemeentehuis in Lochem, bij loket Gorssel, in buurtcentra en bibliotheken.

Wie zitten er in het college?

Op 30 mei 2022 startte het nieuwe college met de wethouders Marja Eggink (ruimtelijke ontwikkeling, wonen, landbouw en landschap, water), Wendy Goodin (sociaal domein, basismobiliteit, onderwijs, kunst en cultuur), Eric-Jan de Haan (economie, recreatie en toerisme, mobiliteit, bestuurlijke vernieuwing) en Lex de Goede (financiën en maatschappelijk vastgoed, klimaat en energie, openbare ruimte, sport). Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve (dienstverlening, veiligheid en handhaving) is voorzitter van het college. Dorique Kerkdijk is gemeentesecretaris.

In gesprek blijven

Zij willen de hele bestuursperiode in gesprek blijven. Bijvoorbeeld in de vorm van werkbezoeken, bedrijfsbezoeken en stages. Suggesties voor werkbezoeken zijn welkom. Daarnaast zijn er natuurlijk informatie- en inspraakbijeenkomsten rond concrete projecten en plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio