17.2 C
De Bilt

De IJsselmeeuwen organiseren Gelderse B Kampioenschappen op 4 en 5 februari in Zutphen

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 februari worden de Gelderse B Kampioenschappen (GBK) georganiseerd door De IJsselmeeuwen in De IJsselslag in Zutphen. Na een aantal jaren is dit mooie evenement weer in handen van de Zutphense zwemvereniging. Deze wedstrijd is afgeleid van de Gelderse Sprint Kampioenschappen (GSK) en is in het leven geroepen om alle zwemmers en zwemsters die net niet aan de kwalificatietijden komen voor de GSK, ook een kans te geven om zichzelf te kunnen bewijzen.

De IJsselmeeuwen

De IJsselmeeuwen, zwem- en polovereniging uit Zutphen staat te springen om dit kampioenschap weer mooi tot zijn recht te laten komen. De ervaring voor de zwemmers, maar natuurlijk ook de toeschouwers, moet net zoals voorgaande jaren onvergetelijk worden.

Veel jonge zwemmers

Er zullen veel jonge zwemmers en zwemsters deelnemen voor wie dit, mede door de omstandigheden rondom corona, de eerste kampioenschappen zijn. Voor hen is het voornamelijk van belang om een goede eerste indruk te krijgen van zo’n grote wedstrijd en om enthousiast te blijven voor de zwemsport.

 “Wij kijken er als vereniging zeer naar uit om dit grote evenement na een aantal jaren weer te mogen organiseren!” aldus Dennis Out, voorzitter van De IJsselmeeuwen. “U bent van harte welkom om dit spektakel van dichtbij mee te maken. In het weekend zullen rond de 300 zwemmers hun talent laten zien en zichzelf weer proberen te verbeteren.”

Wanneer?

De wedstrijd begint op zaterdag 4 februari om 15:00 uur en op zondag 5 februari om 14:30 uur. De entree bedraagt €2,-. In de pauze en tijdens de wedstrijd zal in de hal lekkers worden verkocht dat door de zwemmers gebakken is. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.

Samenwerking met de IJsselslag

De IJsselmeeuwen is samen met de IJsselslag aan het bouwen aan een een stevige samenwerking. “De samenwerking met het bad en de medewerkers wordt op dit moment optimaal ingezet. We vinden het fijn dat het bad meedenkt en dat er mogelijkheden zijn om de IJsselmeeuwen in de spotlights te zetten. Als er kansen worden gegeven, dan moet je die ook grijpen” aldus Dennis Out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio