2.2 C
De Bilt

Deventer wordt nog knapper: 10 projecten in 2021

Deventer – Ook in 2021 zijn op (hoofd)wegen in Deventer werkzaamheden gepland. Vaak knapt Deventer hiervan op, soms gaat het om noodzakelijk onderhoud. De gemeente probeert de verschillende werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat de overlast voor de weggebruiker beperkt blijft.

10 belangrijke klussen in Deventer

Hieronder een overzicht van de 10 belangrijkste werkzaamheden de komende maanden. Bij wegafsluitingen worden tijdig omleidingen en adviesroutes aangegeven.

  • Immer Weiterbrug (N348)

De Immer Weiterbrug is 1 van de grootste bruggen in de gemeente. De brug is aan onderhoud toe. De coating bladdert af, er is sprake van craquelé- en scheurvorming van de voegen en zelfs beschadiging als gevolg van vandalisme. Verschillende aannemers zijn sinds 21 juni aan de slag met de brug. 16 juli moet het werk aan de brug klaar zijn.

  • Havezatelaan en rotonde Laan van Borgele-Havezatelaan

De Havezatelaan wordt opnieuw ingericht. Het wegprofiel van de Keizer Karellaan wordt doorgetrokken. De werkzaamheden starten begin juni en zijn voor eind december gereed. Op de www.deventer.nl/havezatelaan staat meer informatie over de planning, wegafsluitingen en werkzaamheden van de nutsbedrijven.

  • Afsluiting N344, inclusief weekendafsluiting

De N344 wordt in opdracht van de Provincie Gelderland in de periode van 20 september tot en met 22 oktober gedeeltelijk afgesloten bij het kruispunt de Twelloseweg – N344 (verkeerslichten). Autoverkeer van en naar de Worp ondervinden hinder van de werkzaamheden.

In het weekend van 22 (21.00 uur) tot en met 25 oktober (06.00 uur) is een weekendafsluiting van de N344 tussen kruispunt de Twelloseweg – N344 en kruispunt Hoge Worp en Lage Worp gepland. In dit weekend wordt groot onderhoud aan de rijbaan uitgevoerd. Het verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting tijdelijk omgeleid via de A1. De veerpont blijft bereikbaar voor bezoekers aan de binnenstad.

  • Ceintuurbaan, inclusief rotonde Hoge Hondstraat

Op het terrein van het vroegere Sint Geertruiden Ziekenhuis aan de Ceintuurbaan in Deventer wordt een woningbouwlocatie ontwikkeld. Het hoofdriool moet worden aangesloten op het riool onder de Ceintuurbaan. Voor deze werkzaamheden wordt de Ceintuurbaan voor de periode van 1 week afgesloten.

De rotonde Ceintuurbaan – Hoge Hondstraat wordt aangepast. Het doel van de werkzaamheden is het vergroten van de veiligheid voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden staan gepland na de bouwvak. Het is nog niet duidelijk of de gehele rotonde wordt afgesloten of dat de werkzaamheden gefaseerd worden uitgevoerd.

  • Lebuinuspleinen

In september starten de werkzaamheden aan de eerste fase van de Lebuinuspleinen. Het Grote Kerkhof is eerst aan de beurt. Vanaf eind september 2021 tot halverwege 2022. Aansluitend volgen de werkzaamheden op de Stromarkt tot eind 2022. De inrichting en verharding wordt aangepast. Een aantal voorbereidende werkzaamheden (archeologisch onderzoek en nutswerkzaamheden) is al uitgevoerd. In overleg met de aannemer, gemeente, en binnenstadspartijen wordt een omleidingsroute voor autoverkeer opgesteld. Meer informatie op www.deventer.nl/lebuinuspleinen.

  • Zandpoort

De rijbaan van de Zandpoort wordt opnieuw ingericht. Hiervoor wordt natuursteen gebruikt. Door leveringsproblemen is de start van de werkzaamheden uitgesteld naar de week van 23 augustus. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken.

  • Fietspad de Welle en testfase fietsparkeerplekken MIMIK

De gemeente is van plan het fietspad te verleggen naar de voorkant van de oude stadsmuur. Op die manier ontstaat er ruimte op het voorplein van MIMIK voor een veilige entree en ruimte voor fietsparkeren. Op de Welle komt een extra voetgangersoversteek naar het voorplein van MIMIK. De oversteek wordt in een later stadium aangelegd. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar van 2021 uitgevoerd gaan worden.

  • Dorpstraat Diepenveen en Fietspaden Boxbergerweg

De 50km/u rijbaan vanaf de Kleikoele tot aan de Sallandsweg wordt aangepast naar 30km/u om de veiligheid te vergroten. Deze maatregel zorgt ook voor vermindering van de geluidsoverlast. De werkzaamheden starten na de bouwvak en de verwachting is dat het werk 2 maanden duurt.

In Diepenveen worden de fietspaden aan de Boxbergerweg aangepast. Het asfalt wordt vervangen door betonnen paden. Auto’s en fietsers worden omgeleid. De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober.

  • Rotonde Laan van Borgele – Overstichtlaan

Het comfort en de veiligheid van de fietsroute Margijnenenk, Lebuinuslaan, Overstichtlaan en rotonde Laan van Borgele wordt verbeterd. De gemeente Deventer rolt hier de rode loper uit voor de fietser. De werkzaamheden staan gepland voor 2022, omdat de werkzaamheden niet gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden met de werkzaamheden Havezatelaan.

  • Smidsgang Deventer

De Smidsgang is een belangrijke looproute van de Centrumgarage naar de binnenstad. De straat wordt in januari 2022 opgeknapt. Tijdens de werkzaamheden wordt de straat volledig afgesloten.

Meer informatie

Meer informatie over wegwerkzaamheden in Deventer staat op www.deventer.nl/nogknapper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio