1.5 C
De Bilt

Dialoogavond GroenLinks: “Breien met de Rood Groene draad”

Woensdagavond 20 september organiseert de GroenLinks Academie Zutphen een dialoogavond met als titel ‘Breien met de Rood Groene Draad’. Gastspreker is Bas van Weegberg, lid van het Dagelijks bestuur van de FNV en voormalig gemeenteraadslid voor GroenLinks in Tilburg. Van Weegberg schetst deze avond een ambitieuze agenda waar zijn eigen vakbond de komende jaren samen met haar bondgenoten in sociale en politieke bewegingen de tanden in kan zetten.

Voortborduren op brochure uit 1977 op dialoogavond

Bas van Weegberg borduurt deze avond voort op het thema van een brochure van de Industriebond NVV uit december 1977 (!) met als titel ‘Breien met de rode draad’. De brochure was destijds een oproep om hulpbronnen te sparen en het milieu te behouden voor onze kinderen.

Verbond van arbeid en natuur

Volgens Van Weegberg is er een krachtig verbond van de productiefactoren arbeid en natuur nodig om tegenwicht te bieden aan de macht van het kapitaal. Daarom stelt hij ook de samenwerking tussen vak- en klimaatbeweging aan de orde: “De vakbeweging kan niet anders dan zich volop engageren voor een sociaal-rechtvaardige omschakeling naar een groene economie”. 

Bijeenkomst bijwonen?

Wilt u deze avond mee breien met de Rood Groene draad en de dialoog aangaan? Of gewoon uw oren te luisteren leggen? U bent van harte welkom! De bijeenkomst van de GroenLinks Academie is vrij toegankelijk en vindt plaats op woensdag 20 september om 19:30 uur in het DWK gebouw, Leeuweriklaan 19, 7203 JD Zutphen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio