12.7 C
De Bilt

Doesburg Bevalt helpt aankomende moeders

Doesburg –  Het college van burgemeesters en wethouders van Doesburg heeft ingestemd met het innovatieplan Doesburg Bevalt. Met dit project krijgen aankomende moeders en ook vaders advies en ondersteuning tijdens de zwangerschap en de eerste babytijd.

Voor een positieve en gezonde zwangerschap

Het doel is om vrouwen een positieve en gezonde zwangerschap te laten meemaken. Zij ontwikkelen veerkracht en zijn daardoor beter tegen mogelijke problemen opgewassen. Lokale professionals zijn ook bij het project betrokken. Het project is opgezet door stichting De Geboortenis en Verloskundig centrum Doesburg  ‘We willen voorkomen dat problemen die aankomende moeders ervaren heel groot worden of heel lang duren. Ook proberen we te voorkomen dat problemen van generatie op generatie worden doorgegeven.

Voor een positieve en gezonde zwangerschap

Kinderen een goede start geven is van het grootste belang’, aldus wethouder Bollen. Vroegtijdig hulp De groep aankomende moeders krijgt met ‘Doesburg Bevalt’ advies en ondersteuning in een vroeg stadium van de zwangerschap. Het vergroten van de gezondheid van de moeder tijdens de zwangerschap heeft namelijk een positief effect op de ontwikkeling van moeder en kind. Niet alleen op korte, maar ook op lange termijn.

Wat houd ‘Doesburg bevalt’ in?

Vanuit het project krijgen de aankomende moeders informatie en een training waardoor zij bijvoorbeeld minder of geen stress en angst hebben. Een ander effect is het versterken van de relatie tussen de (aankomende) ouders en de relatie met hun pasgeboren baby. Ook de samenwerking tussen de professionals die betrokken zijn bij zwangerschappen wordt verbeterd.

Meedoen?

Iedere aankomende moeder kan meedoen aan dit project. De verloskundige heeft hier meer informatie over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio