21.7 C
De Bilt

Doesburg zoekt kinderburgemeester!

Doesburg – Het kan spannend worden voor de kinderen van groep 7 in Doesburg. Ze maken namelijk kans om de eerste kinderburgemeester van de stad te worden. De kinderburgemeester ondersteunt burgemeester Van der Meijs bij officiële evenementen zoals de opening van de Doesburgse Kermis, ZOOM! Kamermuziekfestival, Sinterklaas en de kerstmarkt.

Spreekbuis voor kinderen

Daarnaast overleggen de twee burgemeesters een keer per drie maanden over wat belangrijk is voor kinderen. De kinderburgemeester is een soort spreekbuis voor de andere kinderen. Kans op deze eervolle functie maken leerlingen van groep 7 die in Doesburg wonen en zich betrokken voelen bij de stad. Ze moeten het belangrijk vinden om op te komen voor de belangen van kinderen. En het natuurlijk leuk vindt om mensen te ontmoeten.

Solliciteren

Burgemeester Loes van der Meijs legt persoonlijk in groep 7 van de basisscholen uit wat de kinderburgemeester allemaal te wachten staat. Daarna kunnen kinderen solliciteren. Een aantal sollicitanten krijgt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek met de burgemeester en twee gemeenteraadsleden op woensdagmiddag 14 februari. Na deze gesprekken kiezen de burgemeester en deze raadsleden een kinderburgemeester.

Benoeming

22 februari vindt de benoeming plaats, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. De benoeming is voor één jaar. De burgemeester bezoekt vrijdag 12 januari de openbare basisschool Horizon Ooi  en Stad, en maandag 15 januari de openbare Dalton basisschool de Wetelaar  en de Anne Frank Montessorischool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio