Duiven blij met ‘SteenGoed’ bijdrage van provincie voor gebiedsaanpak Rijksweg

Duiven – Het gemeentebestuur van Duiven is verheugd dat het college van Gedeputeerde Staten akkoord gaat met een voorstel voor een begrotingssubsidie voor de gebiedsaanpak van de Rijksweg. Provinciale Staten en de gemeenteraad van Duiven moeten het voorstel nog goedkeuren.

Aantrekkelijke entree

Het doel van de aanpak is om de Rijksweg en omgeving om te vormen naar een aantrekkelijke entree voor het centrum. Aan de Rijksweg kampen meerdere panden met leegstand, onder andere de voormalige bibliotheek en het voormalige politiekantoor. Aan de Rijksweg 62 staat al jaren een boerderij leeg. Dit is een Rijksmonument maar het pand verkeert in een zeer slechte staat. De gemeente wil deze panden herontwikkelen en een goede herbestemming geven, onder andere voor woningbouw. Ook de weg zelf en de centrale parkeerplaats verdienen een opknapbeurt.

Steengoed Benutten

De totale kosten worden geraamd op ruim € 3 miljoen. Het college van GS stelt aan Provinciale Staten voor om € 1,1 mln bij te dragen vanuit het programma SteenGoed Benutten. Het programma helpt om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. Gedeputeerde Josan Meijers benadrukt de aanpak van dit programma “Dit is de uitkomst van een intensief proces. We zijn begonnen met het ontwikkelen van een totaalplan voor het gebied en gaan nu naar uitvoering van concrete projecten. Mooi dat we vanuit SteenGoed Benutten bijdragen aan deze gebiedsontwikkeling”.

Impuls voor Rijksweg

De overige kosten zijn voor rekening van de gemeente. Daarnaast wordt door eigenaren geïnvesteerd in de transformatie van leegstaand vastgoed. Wethouder Ton Spaargaren van Duiven is erg blij met de verwachte provinciale bijdrage: “Wij kunnen nu een geweldige impuls aan de Rijksweg geven. Dat is ook nodig om ons fraai vernieuwde centrum een goede verbinding te geven en zo wordt Duiven nog aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img