15.7 C
De Bilt

Eerste gasloze woningen in Doesburg

Doesburg – Op het terrein van de voormalige Sparwinkel op de hoek van de Loddero en de Molenveldsingel worden de eerste gasloze, energiezuinige woningen van Doesburg gebouwd. De gemeente verkoopt een strook grond en geeft subsidie voor de realisatie van dit project.

Reinbouw Vastgoed B.V. uit Dieren is de ontwikkelaar. Het wil op het terrein vijf woningen bouwen: twee 2-onder-1-kapwoningen en drie vrijstaande.  Twee van de vrijstaande woningen komen op het achterliggende terrein. Ze worden bereikbaar via een nog aan te leggen toegangsweg  vanaf de Loddero. De andere drie woningen liggen direct aan de Loddero.

De vijf woningen passen in het karakter van de bestaande wijk.

Wethouder Ellen Mulder is ronduit enthousiast over het project: “Ja natuurlijk, alle woningen gaan vroeg of laat onvermijdelijk van het gas af. Door nu meteen gasloos te bouwen, bespaar je de  eigenaren dus een hoop kosten in de toekomst. Heel goed daarom dat de ontwikkelaar voor de toekomst kiest. Petje af!”

De gemeente heeft ingestemd met een voor het bouwplan noodzakelijke bestemmingswijziging van het terrein. Reinbouw is nu bezig de plannen verder uit te werken. Geïnteresseerden voor de te realiseren koopwoningen kunnen zich al melden bij Reinbouw in Dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio