15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Eigentijdse muzikale tijdreis!

Zeddam – Een muzikale trektocht door landen, tijd en seizoenen, op zondagmiddag 4 juni om 15.00 uur in het Natuurtheater Zeddam. De belooft weer een gezellige middag te worden, met muziek afgewisseld met vermakelijke intermezzo’s, zoals dialect gedichten, sketches en anekdotes.

Verfijnd trekharmonicaspel met ongepolijste zang

De gepassioneerde trekharmonicaspelers nemen je mee op trektocht door de tijd, landen en seizoenen. Dein en zing mee op bekende deuntjes en melodieën die je wellicht vergeten was. Tijdens de reizen die zij maakten hebben zij telkens lokale muziek van daar mee terug naar huis genomen. Hiermee laten zij je met plezier kennis maken. Het repertoire bevat dan ook veel afwisseling tussen bekende en onbekende nummers.

Tevens spelen zij zelf geschreven en gecomponeerde muziek. Dit zijn vooral nummers die in dialect worden gezongen. De teksten zijn zowel diep als scherpzinnig en vaak met een knipoog naar de actualiteit. Er komen tal van onderwerpen aan bod, van onbekende personen op hun hotelkamers tot spoorboekjes van fietsen en van de stikstofcrisis tot de schepen die door de droge IJssel schoven.

Knapzakkers (info op www.deknapzakkers.nl). Foto: natuurtheater Zeddam

Over de Knapzakkers

De knapzakkers zijn drie harmonicaspelers die elkaar in de folklore wereld hebben leren kennen. Zij spelen nummers als de Veleta, de spaanse wals en een variëteit aan nummers vanaf eind 1800 tot nu. Tijdens een reis naar Tsjechië is onder het borrelen tot in de late uurtjes spontaan een muzikaal trio ontstaan die uitgroeide tot de Knapzakkers.

Sinds 2023 beschikken de Knapzakkers ook over een drummer. Het samenspel is fantastisch en absoluut opzwepend te noemen. Het maken van muziek verbindt hen en geeft hen veel plezier, wat zij graag delen met het publiek.

qr code knapzakkers. Foto: natuurtheater Zeddam

Kaartverkoop voor muzikale tijdreis

De entree is € 7,50. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.natuurtheaterzeddam.nl/eventer/de-knapzakkers/edate/2023-06-04/ of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk. Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. Dit wordt op facebook en de website daags voor de voorstelling bekend gemaakt.

Binnenkort ook in het Natuurtheater Zeddam

Vrijdag 30 juni 20.00 uur Barghse jongens Theaterconcert

Zondag 27 augustus 15.00 uur Jeff Bennink Comedy hypnose show

Zondag 17 september 15.00 uur Maarten Jansen Elvis Presley & meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio