14.2 C
De Bilt

Erepenning Doesburg voor mevrouw Frankot

Doesburg – Mevrouw Frankot ontving 8 augustus de erepenning van de gemeente Doesburg uit handen van burgemeester Loes van der Meijs. Mevrouw Frankot kreeg de erepenning als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet voor de gemeente Doesburg.

Mevrouw Frankot

Sinds dat zij in 1990 in Doesburg is komen wonen, zet zij zich in voor de stad. 25 jaar geleden richtte zij de Kruidentuin aan de Paardenmarkt op. In het seizoen werkt zij dagelijks in de tuin en coördineert zij, samen met een aantal vrijwilligers, de werkzaamheden die nodig zijn voor het beheer en onderhoud van de tuin. Sinds 1994 is mevrouw Frankot lid van de werkgroep Archief van Stad en Ambt. Diverse boeken over de historie van Doesburg zijn mede door haar onderzoek mogelijk gemaakt. Zeer regelmatig deelt zij haar kennis met toeristen wanneer zij als Stadsgids historische wandelingen maakt door Doesburg. Dit doet zij al 15 jaar.

Erepenning

Mevrouw Frankot kreeg de erepenning overhandigd tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Kruidentuin. Deze vond plaats in de Gasthuiskerk.

Ontwerp

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio