15.1 C
De Bilt

Fashioncheque voor kinderen in Zutphen: samen warm de winter door

Ouders met een laag besteedbaar inkomen en kinderen tot 21 jaar, kunnen vanaf nu een fashioncheque van €150 per kind aanvragen bij Stichting Leergeld. Speciaal voor warme winterkleding en -schoenen in deze dure tijd. Het geld is vrijgemaakt door de gemeente Zutphen uit het wintercrisisfonds.

Wethouder Eva Boswinkel: ‘Een snelle en effectieve manier om ouders iets te ontlasten. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de cheque aanvragen en een oproep aan onze inwoners: vraag vooral om hulp bij Stichting Leergeld als je vragen hebt!’ De fashioncheque heeft een waarde van €150 en kan bij veel kledingwinkels in Zutphen en Warnsveld worden gebruikt.

Via Stichting Leergeld Zutphen een fashioncheque aanvragen

Inwoners met een inkomen van 130% van het minimum inkomen kunnen bij Stichting Leergeld (www.leergeld.nl/zutphen/fashioncheque) online eenvoudig een fashioncheque per kind aanvragen tot en met 1 maart 2023. Dit geldt ook voor mensen van wie het inkomen alleen tijdelijk valt binnen 130% van het minimum inkomen.

Alle hens aan dek

Jan Aandewiel, voorzitter van Stichting Leergeld: ‘We vinden het als stichting een voorrecht om hieraan mee te werken en mensen die juist nu financiële hulp goed kunnen gebruiken, te helpen. Inmiddels hebben al meer dan 500 mensen een fashioncheque aangevraagd. Bij ons is het ‘alle hens aan dek’ om de cheques ook zo snel mogelijk toe te kennen. Omdat te realiseren werken zowel vrijwilligers als bestuursleden daaraan mee. Als mensen het lastig vinden om de fashioncheque online aan te vragen, is het mogelijk om bij ons aan te komen. Dat kan op elke dinsdag- en donderdagochtend van 09.00-13.00 uur op onze vestiging aan de Henri Dunantweg 1 in Zutphen.’

Meer informatie

Op www.zutphen.nl/samendewinterdoor leest u welke tijdelijke regelingen en initiatieven er nog meer zijn. Bijvoorbeeld dat er een speciaal tijdelijk crisisfondstelefoonnummer is voor hulpvragen rondom geldzorgen. Elke ochtend van 08.30 tot 12.30 uur stelt u uw vraag rechtstreeks aan een medewerker via telefoonnummer 0575 – 595 836.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio