21.7 C
De Bilt

Feestelijke opening van Leonardo da Vinci expositie in Ulft

Ulft, 4 oktober 2019 – Het is dit jaar 500 jaar geleden dat de bekende kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci overleed. Niet voor niets is daarom het jaar 2019 bekroond als het jaar van Leonardo da Vinci. Dankzij de expositie in Ulft die afgelopen woensdag haar deuren openende voor bezoekers, wordt het werk van Leonardo da Vinci echt tastbaar.De expositie maakt deel uit van het gelijknamige grensoverschrijdende INTERREG project Leonardo da Vinci Innovations.

Leonardo da Vinci

Het grensoverschrijdende project uit het INTERREG programma Deutschland Nederland heeft als doel meer permanente aandacht voor de wereld van de techniek te realiseren en om de Nederlands-Duitse grensregio als toekomstgerichte, innovatieve regio op de kaart te zetten. De expositie maakt daarom deel uit van vele activiteiten die de interesse in techniek moet aanwakkeren. Leonardo da Vinci liep ver vooruit op zijn tijd en was naast kunstenaar ook uitvinder. Bij de expositie staan zijn uitvindingen centraal en de projectpartners van Leonardo da Vinci Innovations willen hiermee jongeren laten zien dat werken in de techniek een uitdagende werkomgeving is. Da Vinci wordt als inspiratiebron neergezet in de expositie. Het verleden en het heden worden samengebracht en jongeren komen op spelende wijze in aanraking met techniek. De projectpartners uit Leonardo da Vinci Innovations zijn: Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland, Stadt Bocholt, Westfälische Hochschule – Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen, Achterhoek Werkt, Warmgroen, Oude IJsselstreek, EWIBO, Entwicklungs- und Betriebsgesellschaft Bocholt GmbH, Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Gesellschaft Bocholt mbH & Co. KG.

Leonardo

Expositie

De expositie is in de maanden oktober en november op maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Daarnaast zijn de deuren geopend op zaterdag 26 oktober van 10:00 en 17:00 uur en op zondagen in november van 12:00 tot 17:00 uur. De locatie van de expositie, het CIVON Innovatiecentrum, is te vinden op de het DRU industriepark in Ulft.

Leonardo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio