15.6 C
De Bilt

fietsverlichtingscampagne 4 oktober in Aalten

Aalten – Na het succes van vorig jaar organiseert het  ROV Oost-Nederland ook dit najaar weer de ‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne. Gemeente Aalten levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Daarom is ‘Light it up!’ promotieteam op donderdag 4 oktober van 18.30 – 21.30 uur aanwezig bij het station in Aalten. Zij gaan een kort positief gesprek aan met jongeren en delen gratis fietsverlichting uit aan hen die zonder goede verlichting rijden. Wethouder Martin Veldhuizen is om 18.30 uur aanwezig om het campagneteam te helpen.

 

Veel jongeren niet goed zichtbaar in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Oorzaken zijn vooral het vergeten van de verlichting en gemakzucht. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsver-lichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Light it up!

Vandaar dat ROV Oost-Nederland ook dit najaar weer van start gaat met een fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’, die gaat over gemak, het altijd ter beschikking hebben van lampjes en het creëren van een nieuwe norm. De campagne wordt bij verschillende gemeenten in Gelderland en Overijssel uitgevoerd en gaat zowel over het fysiek verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z’n allen met verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio