2.1 C
De Bilt

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in Aalten

Aalten – Werkende fietsverlichting is belangrijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Helaas fietsen er nog veel fietsers in het donker zonder licht. Met alle gevolgen van dien. Daarom is de fietsverlichtingscampagne hard nodig.

Zelf achter het stuur

Pas als je zelf achter het stuur zit, ervaar je dat onverlichte fietsers vrijwel onzichtbaar zijn in het donker of bij regenachtig weer. Om dit onderwerp bij jongeren onder de aandacht te brengen komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland naar Aalten. De campagne vindt plaats op donderdag 16 november bij het station in Aalten. Het ‘Light it up!’-promotieteam staat van 18.00 tot 21.00 uur bij het station. 

Fietsverlichtingscampagne nog altijd nodig 

Tijdens de campagne worden jongeren die op een onverlichte fiets fietsen geattendeerd op goede fietsverlichting. Zij krijgen gratis fietslampjes, zodat ze hun weg veilig kunnen vervolgen. Fietsers die het goed voor elkaar hebben, worden beloond met een lot voor de ‘lichtloterij’. Ook daagt het promotieteam jongeren uit om deel te nemen aan de challenge die gestart is door de bekende vlogger Gio Latooy. 

Achtduizend nieuwe lampjes

ROV wil zo veel mogelijk licht verspreiden, maar hoopt ook dat de doelgroep dit onderling doet. ‘Light it up!’ gaat hier dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z’n allen met verlichting. In Gelderland en Overijssel worden in totaal circa 40 acties uitgevoerd, waarmee naar verwachting zo’n 8000 fietsers voorzien worden van fietslampjes. De campagne duurt nog tot midden december. 

Challenge

Om jongeren uit te dagen om mee te doen met de campagne kunnen ze deelnemen aan de challenge. Ze kunnen een foto, video of berichtje delen met #Lightitup! waarop ze goed zichtbaar in het donker zijn. Onder de leukste video’s of foto’s worden 2 tablets verloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio