17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bouw flexwoningen in Oude IJsselstreek kan van start na gunning project

Koopmans Bouwgroep bv is de partij die flexwoningen in de gemeente Oude IJsselstreek gaat bouwen. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vanmiddag, 29 augustus, kunnen de voorbereidingen voor het realiseren van de woningen op zes verschillende locaties in de gemeente van start. Dat is goed nieuws voor verschillende doelgroepen, waaronder jongeren (starters) en alleenstaanden, die al lange tijd wachten op woningen in het goedkopere segment.

Terugblik

Op 15 december 2022 heeft de gemeenteraad de kaders voor de realisatie van flexwoningen in de gemeente Oude IJsselstreek vastgesteld voor zeven aangewezen locaties. Op die locaties is gestart met de voorbereidingen, waaronder verschillende onderzoeken naar onder andere flora en fauna. De locatie aan de Voorstsestraat in Ulft is, naar aanleiding van deze onderzoeken komen te vervallen voor de huidige aanbesteding. Hierdoor bleven er zes locaties voor flexwoningen over.

Het project is op 2 maart via een Europese aanbesteding op de website ‘Tenderned’ gepubliceerd en marktpartijen hebben gedurende 3 maanden de gelegenheid gehad om een aanbieding bij de gemeente in te dienen.

Resultaat aanbesteding flexwoningen

De aanbieding van Koopmans voldoet aan de voorwaarden en scoort goed op zowel snelheid als betaalbaarheid. De huurprijzen liggen onder de grens voor sociale huur en kunnen in een snel tempo gerealiseerd worden nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is. De flexwoningen zullen gemaakt worden in de fabriek van ‘geWOONhout’ in Wehl. Op deze locatie vond dan ook de ondertekening tussen gemeente en Koopmans plaats.

Wethouder Ben Hiddinga is blij met de lokale partij. “Fijn dat dat er nu stappen gezet kunnen gaan worden voor een hele grote groep mensen die al erg lang wacht op een betaalbare woning. Mensen met een kleinere beurs die we nu ook wat te bieden hebben. En hoe mooi is het dat de woningen ook nog hier in de buurt gemaakt worden? Ik heb er alle vertrouwen in dat Koopmans dat op een goede manier verder gaat vormgeven.”

Vervolg

In samenwerking met Koopmans zullen de zes locaties verder uitgewerkt worden. Daarbij gaan we uit van ongeveer 50 flexwoningen verdeeld over de zes locaties. Koopmans wil bewoners en woningzoekenden bij het verdere proces betrokken houden. De eerste stap hiervoor zijn de informatieavonden die eind oktober georganiseerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio