13.8 C
De Bilt

Gastheren van het Landschap ontvangen certificaat

Brummen/Eerbeek – Op dinsdag 4 april was de feestelijke afsluiting van de cursus Gastheer van het Landschap op kasteel Engelenburg. De 26 enthousiaste deelnemers ontvingen uit handen van wethouder Recreatie en Toerisme Annika van Klinken een certificaat. Deze nieuwe ambassadeurs kunnen bezoekers aan de gemeente Brummen niet alleen vertellen over de mooiste plekken in de omgeving. Ook kennen ze de bijzonderheden van bijvoorbeeld het ontstaan van ons landschap, de natuur en het erfgoed.

Gastheer of gastvrouw van het Landschap

Het IVN-programma Gastheer-vrouw van het Landschap wordt uitgevoerd door IVN Gelderland in opdracht van gemeente Brummen en Veluwe op 1. Diverse (natuur)organisaties werkten mee aan het programma, waaronder IVN Eerbeek en Landschapsnetwerk Brummen. Het IVN-programma Gastheer-vrouw van het Landschap leidt horeca- en recreatieondernemers op tot gastheer of -vrouw van het landschap. Als ondernemer zijn ze een belangrijke schakel tussen natuur en haar bezoekers.

Certificaat met gevelbordje

Wethouder Annika van Klinken reikte de 26 deelnemers hun certificaat uit en een gevelbordje. Zij is trots op deze ambassadeurs. “De kennis die deze cursisten nu hebben opgedaan kunnen zij overbrengen op de bezoekers van de gemeente Brummen. Daardoor krijgt het verblijf in onze gemeente nog meer belevingswaarde. Daarnaast worden deze gastheren van het landschap laagdrempelig uitgedaagd om in hun bedrijf meer te doen met groen, natuur en biodiversiteit. Dit sluit aan bij de strategie ‘Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen’ waar toerisme moet bijdragen als een middel voor gemeentelijke opgaven.”

Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen

Ook lichtte Van Klinken meer toe over de samenhang en voortgang van de strategie ‘Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen’. Een mooi recent voorbeeld is de nieuwe toeristische website www.visitbrummen.nl die op 30 maart is gelanceerd tijdens een ondernemersbijeenkomst in de Ludgeruskerk in Hall. Annika van Klinken: “Met deze website wil de gemeente Brummen de toerist nog beter verleiden om een bezoek te brengen aan onze gemeente. Je vindt er tips over bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes, overnachtingsmogelijkheden en leuke uitjes in de omgeving van onze gemeente.”

Onderscheidend ondernemen

Voor meer informatie en tips over het gebied in de omgeving Brummen kunnen recreanten vanaf vandaag terecht bij de kersverse Gastheren en Gastvrouwen in Brummen: Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos, Camping Erve Weijenberg, Natuurvriendenhuis ABK, B&B Mooi Rhienderen, Eendje op de Veluwe, B&B De Veluwe Hoeve, Tuin aan ’t Leusveld, Natuurkampeerterrein het Hallse Hull, Hoeve de Asch, B&Bveluwezoom, De Vroolijke Frans, Kasteel Engelenburg, Primera Bosman Brummen, Natuurboerderij de Mhene, Boekhandel Hendriks/Veluwe Actief, B&B Lovenem, Fletcher Hotel Huis te Eerbeek, Landal Coldenhove

Netwerk van 2.500 recreatieondernemers

De ondernemers uit Brummen sluiten zich aan bij een netwerk van bijna 2500 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden recreanten een optimale natuur- en landschapsbeleving. Meer informatie: https://www.ivn.nl/aanbod/gastheer-van-het-landschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio