16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gratis bandenpomp geplaatst aan Burgemeester Dekkerstraat in Brummen

Brummen/Eerbeek – Sinds een paar weken kunnen automobilisten gratis hun banden op spanning brengen bij de nieuwe duurzame bandenpomp. De pomp is te vinden aan de Burgemeester Dekkerstraat in Brummen, in de buurt van de Dekamarkt. De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De pomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Onderspanning slecht voor milieu en portemonnee

Rijden met onderspanning zorgt voor extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langer e remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Het is daarom belangrijk om de banden op de goede spanning te hebben. De Slimme Bandenpomp kan hierbij helpen.

Gratis pomp – Foto: gemeente Brummen

Gratis bandenpomp

Wethouder Inberg vindt het een mooi initiatief: “Banden oppompen kost bij tankstations vaak geld. Door het gratis, middenin het dorp en vlakbij de winkels, aan te bieden verwachten we dat meer mensen de banden op goede spanning houden. Dat is goed voor het milieu en kost je minder brandstof. Ik verwacht dat veel mensen er gebruik van gaan maken”.

Hoe werkt het?

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. De slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor gebruik. Deze kan contactloos betaald worden. De pomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd.

Touch screen

De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Band op Spanning

De bandenpomp is geplaatst door Band op Spanning. Zij bestrijden de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Er staan inmiddels 125 Slimme Bandenpompen in Nederland en nu ook een in Brummen. Binnenkort zal er ook een pomp in Eerbeek geplaatst worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio