6 C
De Bilt

Gratis bespaarhulp voor uw huis

Speciaal voor mensen met een kleine beurs die bezorgd zijn over hun energierekening is er de bespaarhulp voor iedereen in de gemeente Brummen. De hulp kan zorgen voor bijvoorbeeld een nieuwe energiezuinige koelkast of gordijnen. Bij een eigen huis krijg je hulp bij het isoleren, zoals het vervangen van glas– of vloerisolatie.

Leoni kreeg een nieuwe, energiezuinige koelkast dankzij bespaarhulp

Dit jaar kwam Leoni in contact met de bespaarhulp van de gemeente Brummen. “Ik leef zuinig en dacht dat ik niet extra kon besparen. Samen maakten we een rondje door het huis en we raakten in gesprek over de oude koelkast. Die was lek en roestig, waardoor het laminaat eronder verrotte. Bovendien verbruikte de koelkast veel energie. De bespaarhulp was vriendelijk, geduldig en nam alle tijd voor mij. Ik moest mezelf echt in mijn arm knijpen toen ik hoorde dat ik van de gemeente een nieuwe, energiezuinige koelkast kreeg. Ook hebben we radiatorfolie aangebracht. Ik ben heel goed geholpen en dankbaar voor dit mooie initiatief!”

uc?id=1fb4VSoJCK0bVvWi4KQSsS3MuIEqGjIr
nieuwe energiezuinige koelkast. Foto: Veluwonen

Ook energie besparen? Zo werkt het

• In de week 30 oktober tot en met 2 november gaan we langs de deuren om afspraken te maken voor de hulpen. Dit keer in Eerbeek bij de Noorderenk, componistenbuurt.
• Iedereen in de gemeente Brummen kan zelf een afspraak maken met de bespaarhulp. Dat kan via www.bespaarhulpbrummen.nl. Of bel (0575) 568 230.
• De hulp komt bij u thuis. Hij of zij helpt u met tips en kijkt waarvoor u in aanmerking komt.
• De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget. Hiervoor heeft de gemeente geld gekregen van de rijksoverheid.

Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente Brummen, energiecoöperatie BrummenEnergie en woningcorporatie Veluwonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio