20 C
De Bilt

Gratis bomen voor inwoners van Doetinchem noord

Doetinchem – Inwoners van Doetinchem noord (postcode 7009) kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Dit is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds. De gemeente levert op deze manier een positieve bijdrage aan een prettigere leefomgeving, vergroening van ons woongebied en gezonder leefklimaat. Eerder werden er al bomen geplant in Gaanderen, (Nieuw-) Wehl en de Doetinchemse wijken Overstegen en Schöneveld. De komende jaren wordt dit project in de gehele gemeente verder uitgerold.

Waarom een gratis boom van de gemeete?

Groen bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de leefomgeving. Bomen en andere planten zijn daarin van levensbelang doordat ze CO2 opnemen en zuurstof uitademen, bovendien leveren bomen schaduw, absorberen ze fijnstof en dempen ze geluid. Omdat het grootste deel van de ruimte in een wijk of dorp, particuliere ruimte is, is de kwaliteit van die omgeving sterk afhankelijk van wat mensen er zelf van maken. De gemeente stimuleert daarom eigen initiatieven om die omgeving te verbeteren.

Het kiezen van een boom

Inwoners kunnen zich aanmelden voor één boom per adres en er is keuze uit 15 verschillende bomen. Zo is er voor bijna elke tuin een geschikte boom te vinden. De bomen hebben een stamomtrek van 10-12 cm (hoogte circa 3-3,5 meter) en worden geleverd met naakte wortel. Dit houdt in dat er geen pot of kluit is, alleen kale wortels. Op www.buha.nl/gratisboom zijn voorbeelden te vinden van alle bomen.

Aanmelden

Inwoners met postcode 7009 kunnen zich aanmelden door voor 22 oktober op www.buha.nl/gratisboom het aanvraagformulier in te vullen. Een boom aanvragen kan ook telefonisch: op donderdag 11 of 18 oktober tussen 8.00 en 10.00 uur via tel. (0314) 377 311 (M. van Rijsewijk).
Bezorgen
Op maandag 5 november start Buha met het leveren van de bomen. Naar verwachting worden alle bomen in deze week uitgeleverd. Inwoners hoeven daarvoor niet thuis te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio