12.3 C
De Bilt
maandag, 25 september 2023

Gratis cursus ‘Politiek Actief’ voor inwoners Bronckhorst

De gemeenteraad van Bronckhorst organiseert in oktober 2023 voor inwoners weer de gratis cursus ‘Politiek Actief’. De cursus start op 2 oktober en bestaat uit 6 bijeenkomsten. Aanmelden kan tot en met 20 september.

Voor wie is de cursus?

De cursus ‘Politiek Actief’ is voor inwoners die erover nadenken politiek actief te worden of meer willen weten over de gemeente(politiek). ‘Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Welke invloed kun je als raadslid uitoefenen op het beleid’. Allemaal vragen waar deelnemers in deze cursus antwoord op krijgen.

Stagelopen

Deelnemers ontvangen een certificaat na afloop en hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij één van de fracties in de Bronckhorster politiek. En als dat naar meer smaakt, kunnen deelnemers zelf politiek actief worden!

Programma

Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook vaardigheden zoals debatteren. De deelnemers ontmoeten lokale politici om ervaringen uit de praktijk te horen. Hieronder een overzicht van de onderwerpen per bijeenkomst.

DatumOnderwerp
2 oktoberIntroductie en kennismaking
9 oktoberHoe werkt de gemeente?
23 oktoberHoe werkt de gemeenteraad? Speeddaten met raadsleden
30 oktoberTraining debatteren
6 novemberGemeentefinanciën in vogelvlucht
9 november (donderdag)Bijwonen raadsvergadering

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunnen inwoners terecht op www.bronckhorst.nl/politiekactief. Aanmelden kan t/m 20 september 2023. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio