14.9 C
De Bilt

Handhavingsactie maakt Winterswijk groener en leefbaarder

De gemeente Winterswijk kent vele karakteristieke natuurgebieden met een bijzonder landschap. Gebieden die we moeten beschermd vanwege hun natuurlijke waarde. Daarom voerde de gemeente op zondag 22 mei een grote handhavingsactie uit in het buitengebied. De actie had als doel om de veiligheid van de bezoeker te vergroten en de natuur te beschermen.

Controle in het buitengebied

De gemeente ontving de laatste tijd vaker signalen dat mountainbikers en crossmotoren op zondag door de beschermde natuurgebieden rijden. Reden voor de gemeente om tijdens de handhavingsactie zich te richten op het buitengebied. Opsporingsambtenaren controleerden onder andere op illegaal crossen, verkeerd parkeren en de openstellingsregels in
natuurgebieden. Ook controleerde de gemeente op de visserijwetgeving. De 24 vispassen die de opsporingsambtenaren onder ogen kregen, waren allemaal in orde.

Controle buitengebied door handhavers
Controle buitengebied door handhavers – Foto: gemeente Winterswijk

Resultaten

Er werden in totaal 41 controles uitgevoerd. Vijftien keer werd een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor mountainbiken en het uitlaten van honden op plekken waar dit niet is toegestaan. Daarnaast voor het parkeren van auto’s waar een parkeerverbod geldt. Bezoekers die ongewenst gedrag lieten zien, werkten goed mee en hadden begrip
voor de actie.

Samenwerking tussen handhavingspartners

De controles in de gemeente Winterswijk zijn uitgevoerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk en Omgevingsdienst Achterhoek. De actie werd gecoördineerd door de gemeente Winterswijk en Omgevingsdienst Achterhoek. Daarnaast namen de provincie Gelderland, de politie, Natuurmonumenten en de Hengelsport Federatie aan de actie deel. De samenwerkende partijen noemen de handhavingsactie succesvol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio