6.4 C
De Bilt

Help! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen

Eibergen – Op woensdagavond 15 juni organiseert het Preventie Platform Jeugd een bijeenkomst over social media en gamen in de gemeente Aalten. De bijeenkomst is voor ouders/opvoeders van kinderen tussen 12 en 18 jaar.

Social media en gamen

Zonder het zich bewust te zijn kunnen kinderen en jongeren zich verliezen in de digitale wereld van gamen en social media, YouTube filmpjes kijken, Instagram, Fortnite… Wat maakt dat het zo verslavend is? En waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe herken je dat als ouder? En vervolgens, hoe ga je daar dan mee om?

Ervaringsdeskundige en psycholoog

Op woensdagavond 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur gaat ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman op deze en andere vragen van ouders en opvoeders in. Vanuit zijn eigen ervaringen en de theorie laat Laurens zien hoe het komt dat jongeren zichzelf zo gemakkelijk verliezen in de digitale wereld. En waarom het als ouder/opvoeder soms lastig is ze te bereiken.

De bijeenkomst vindt plaats bij De Huve, Grote Straat 52 in Eibergen. Inloop vanaf 19.15 uur.

Gratis deelnemen

Ondersteuning van het Preventie Platform Jeugd, in de vorm van onder meer trainingen en bijeenkomsten, is gratis beschikbaar voor inwoners van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Aanmelden kan tot 10 mei via de website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio