11.1 C
De Bilt

Hoe zorgt heel Bronckhorst voor genoeg duurzame energie in 2030?

Bronckhorst – De gemeente Bronckhorst zet zich in voor duurzaamheid en wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat betekent dat wij net zoveel energie op duurzame wijze willen opwekken als er wordt verbruikt in woningen en bedrijven. Om deze ambitie te bereiken werkt de gemeente een routekaart uit met een uitvoeringsprogramma. De inhoud van het programma wil de gemeente samen met de inwoners, ondernemers en verenigingen bepalen. Hiervoor organiseert de gemeente vijf energierally’s. Wethouder Paul Hofman van energie: “In 2030 zal Bronckhorst niet meer afhankelijk zijn van kolen en gas, maar zullen we onze eigen schone energie opwekken en gebruiken. Dat is een enorme verandering. Het vereist ingrijpende keuzes, maar biedt ook veel kansen. Samen gaan we deze uitdaging aan.” 

Vijf energierally’s

De gemeente organiseert dit jaar nog verschillende energierally’s voor alle inwoners, ondernemers en verenigingen. Deze worden gehouden in vijf kernen:

29 oktober:     Velswijk, buurthuis D’n Draejer, Velswijkweg 50

6 november:   Toldijk, Flophouse, Hoogstraat 15

12 november: Vorden, Kulturhus, Raadhuisstraat 6

19 november: Drempt, Dorpshuis, Kerkstraat 89

26 november: Halle, zaal Nijhof, Dorpsstraat 13

Alle avonden starten om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, einde om 22.00 uur.

De ingebrachte oplossingen, ideeën en meningen van deze vijf avonden vormen belangrijke input voor het opstellen van de routekaart. Inwoners krijgen tips voor energiebesparing en
–opwekking in de eigen woning en voor de ondernemers is een speciale tafel duurzaam ondernemen. AGEM en de energiecoöperaties in Bronckhorst ondersteunen dit proces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio