17.5 C
De Bilt

HV Duiven zet handtekening onder meerjarenplan

Duiven – Handbalvereniging Duiven heeft als eerste het meerjarenplan voor het stimuleringsbeleid getekend. Voor de handtekening werd gezet, zijn er drie gesprekken gevoerd om tot het definitieve meerjarenplan te komen.

De gesprekken waren nuttig, opbouwend en open, met een goede basis voor samenwerking. Met dit plan werkt HV Duiven aan haar toekomstbestendigheid. De bijdrage is vastgesteld voor vier jaar en is afbouwend, waarbij gewerkt wordt naar een overgang van een stimuleringsbijdrage in de corebusiness, naar een stimuleringsbijdrage voor de maatschappelijke betrokkenheid.

Wat is stimuleringsbeleid eigenlijk?

Van subsidiëren naar stimuleren, dat is de kern van het nieuwe beleid. Het beleid bestaat uit vijf lijnen:

  1. Ontwikkelgericht ondersteunen: verenigingen en stichtingen ondersteunen om toekomstbestendig te blijven of te worden.
  2. Ondersteunen van allianties: samenwerken, niet als doel op zich, maar om samen te komen tot ideeën en oplossingen.
  3. Gemeente als partner: op weg naar een meer dienstverlenende gemeente, maar ook samen met verenigingen en stichtingen, kijken waar zij kunnen aansluiten op de maatschappelijke opgaven die de gemeente heeft.
  4. Helder samenspel met professionals: samenleving in de lead en professionele ondersteuning.
  5. Investeren in initiatieven: goede ideeën moeten de kans krijgen om tot bloei te komen en willen we dus ondersteunen.

Meerjarenplan

Eén van de onderdelen van het stimuleringsbeleid is dat elke bestaande of nieuwe subsidierelaties een meerjarenplan gaat opstellen. Dat meerjarenplan geeft beide partijen meer duidelijkheid en zekerheid over de toekomst. En daarmee ook over de benodigde ondersteuning van de gemeente.

Nieuwe initiatieven

Het stimuleringsbeleid biedt ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Dit betekent niet alleen financiële ondersteuning, maar bijvoorbeeld ook informeren, helpen bij het vinden van een accommodatie of ondersteunen in het creëren van een netwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio