21.9 C
De Bilt

Internationale expositie nu te zien in Raadhuis Winterswijk

Winterswijk maakte als European Green Leaf gemeente een expositie over duurzaam en energieneutraal bouwen en een duurzame openbare ruimte. Deze expo was eerder te zien in Grenoble in Frankrijk en staat nu in het raadhuis in Winterswijk. Het thema sluit geheel aan bij de doelstelling dat Nederland in 2050 circulair en klimaatneutraal moet zijn.

Winterswijk een Green Leaf gemeente

Winterswijk wil zich als Green Leaf gemeente inzetten om duurzaamheid te promoten in binnen- en buitenland. Daarom besteden we aandacht aan voorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen en infrastructuur. Op deze twee terreinen valt veel milieuwinst te behalen. De gemeente doet dit in samenwerking met ondernemers. Goede voorbeelden zijn bouwen met hernieuwbare materialen of hergebruik van grondstoffen.

Hergebruik in openbare ruimte

In de openbare ruimte wordt al veel aan hergebruik van materialen gedaan. De gemeente kijkt daarnaast altijd hoe het beter kan. Zo experimenteert Winterswijk onder andere met lagetemperatuurasfalt en asfalt dat CO2 opneemt. Wethouder Visser is enthousiast over de expositie. “Een leuk voorbeeld op de expositie is de Winterswijkse ijsbaan. Door innovaties kunnen we het aantal dagen dat je kunt schaatsen zonder koelinstallatie verlengen.”

Openingstijden expositie

De expositie is te zien tot en met 20 augustus in het Raadhuis aan de Mw Kuipers-Rietbergplein 1. Hij begint op de begane grond en loopt door tot op de eerste verdieping. De openingstijden van het Raadhuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Het bekijken van de expositie is gratis.

Meer weten?

Meer informatie over de European Green Leaf Award is te vinden op www.greenleafwinterswijk.nl, de Facebookpagina @winterswijkgreenleaf en het Twitter-account @greenleafwwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio