15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Jazz en wereldmuziek in de bijentuin

Zutphen Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, om 15 uur speelt de jazzband Maslo’s Equipe in de Bijentuin, Harenbergerweg / hoek Braamkamp. Het gaat om een klapstoelconcert in de serie: “Maja-concerten”.  Muzikanten uit Zutphen spelen akoestisch op een klein podium in de tuin.  Het publiek neemt eigen stoeltjes mee. Vrij entree. Na de concerten gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage.  De Majaconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door het Torenfonds.

Jazz en wereldmuziek

De muzikanten van Maslo’s Equipe brengen “Lowlands-Highlife”, een uniek genre ontstaan in Zutphen. Met drie blazers die thuis zijn in de jazz en een ritmesectie die de afrobeat vereert, staan de vensters naar de wereld wagenwijd open. Deze wereldse inslag, gecombineerd met poëtische Nederlandstalige teksten, maakt een unieke combinatie. Lowlands-Highlife is een eigen genre: kaaskoppen en wereldmuziek.

De band is ontstaan op initiatief van Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Frank heeft eerder muziek uitgebracht, waaronder het album Hotel Pema, en The Four Thoughts, samen met CelloWercken Zutphen. Chris bracht in 2022 onder de naam Maslo het album ‘Dingen die gaan’ uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio