15.1 C
De Bilt

Kermis Lichtenvoorde

Lichtenvoorde – Het college heeft alles in het werk gesteld om op 12, 13 en 14 september 2021 de Lichtenvoordse kermis te organiseren. Dit is gelukt, zij het op een iets andere manier dan gebruikelijk. In verband met de huidige coronamaatregelen lukt het niet op de gebruikelijke wijze in het centrum in samenwerking met de horeca. Maar er is een alternatief!

Alternatieve locatie voor de kermis

Op het Swite-terrein, waar voorgaande jaren de corsowagens werden opgesteld, is de kermis goed te organiseren. Het terrein is groot genoeg om de attracties te plaatsen en het kan afgesloten worden. Hierdoor kan de kermis toch doorgaan! Wel moet 1,5 meter afstand worden gehouden door de bezoekers. Er mogen maximaal 1.000 mensen tegelijk op het terrein aanwezig zijn. Vanaf de opbouw van de kermis tot en met het einde zal er beveiliging aanwezig zijn, die ook let op het aantal bezoekers. Er worden een toiletwagen en afvalcontainers geplaatst.

Openingstijden

De openingstijden van de kermis zijn: zondag 12 september van 12.00 tot 24.00 uur, maandag 13 september en dinsdag 14 september van 10.00 tot 24.00 uur.

Prikkelarm

Op zondag van 12.00 tot 14.00 uur is de kermis prikkelarm. Dit betekent geen harde geluiden (muziek, spraak) en geen prijsjes die (harde) geluiden kunnen maken.

Horeca-evenement

De horecazaken die deelnemen aan het evenement zijn gesloten. Daarvoor in de plaats organiseert de Lichtenvoordse horeca zelf een evenement op de parkeerplaats bij de Hamalandhal op 11, 12 en 13 september. Hier komt een festivalterrein waar maximaal 750 mensen toegang krijgen met coronatoegangsbewijzen. De kaartverkoop start één dezer dagen. Meer informatie hierover volgt nog. Hou de Facebookpagina’s van de cafés (De Kletskop, Kruup, Van Ooijen, De Zaak en De Schatberg) en van Horeca Lichtenvoorde in de gaten. Op dinsdag 14 september is alle horeca geopend volgens de gebruikelijke bedrijfsvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio