25.1 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Kunstwandeling in Duiven op de website van Rafelroutes

Duiven – Tijdens een zonovergoten maandag op 29 maart heeft wethouder Gemma Tiedink als eerste de kunstwandeling ‘Duiven centrum-noord’ van de Rafelroutes gelopen. Rafelroutes heeft een website vol met fiets- en wandelroutes in de Liemers.

Beweging met kunstwandeling

Nu we al een jaar aan huis gekluisterd zitten is het meer en meer van belang om ons lichaam en geest in bewegingen te houden. Dit is één van de aanleidingen om een kunstwandelingen in Duiven te ontwikkelen. Er zijn twee routes in Duiven. Voor de enthousiaste doorstappers is er ook een koppeling tussen beide routes mogelijk.

Taalachterstand

Een andere reden om deze wandelingen te gaan opzetten is om mensen met taalachterstand op weg te helpen. Het idee ontstond tijdens een goed gesprek met het Taalhuis in Duiven. Het zou geweldig zijn om een wandeling te hebben die mensen met een taalachterstand kunnen lezen, begrijpen en lopen. Die wandeling moet laagdrempelig te vinden zijn op het internet.

Ontwikkeling

Het Taalhuis de Liemers heeft kennis van taal, de combinatiefunctionaris Cultuur in de gemeente Duiven heeft kennis van kunst en de kennis over wandelingen werd gevonden bij Rafelroutes. Met enthousiasme is door Rafelroutes gewerkt aan de ontwikkeling van kunstwandelingen in Duiven. Ook voor Westervoort en Zevenaar zijn inmiddels kunstwandelingen ontwikkeld. De rest van de Liemers volgt nog. De vertaling naar voor iedereen begrijpelijk Nederlands wordt met Taalhuis de Liemers en stichting ABC opgepakt.

Nu de lente aanbreekt is het tijd om de prachtige verzameling kunst in uw gemeente te gaan ontdekken. U vindt ze op https://www.rafelroutes.nl/routes/kunstwandelingen/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio