14.7 C
De Bilt

Lancering Ideeënnest Achterhoekse Energiebeweging

Op donderdag 7 maart vond de lancering van het Ideeënnest van Achterhoekse Energiebeweging plaats bij de DRU in Ulft.

Wat is het Ideeënnest precies?  

Een uniek, jaarlijks terugkerend evenement dat nog nergens anders in Nederland is. Het Ideeënnest stimuleert ideeën, groot en klein, die bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek. Met het nest krijgen inwoners uit de Achterhoek de kans om hun initiatief te pitchen voor een achtkoppige jury, publiek en pers. Om initiatieven te stimuleren stellen de gemeenten met elkaar jaarlijks 168.000 euro subsidie beschikbaar. Iedereen kan een initiatief voorstellen, als het maar bijdraagt aan deze ambitie. In november 2024 vindt de eerste editie plaats.

Kom ook in actie voor een energieneutrale Achterhoek!

Er zijn al prachtige duurzame initiatieven in de Achterhoek. Maar we zijn er nog lang niet! Door mee te doen met de Achterhoekse Energiebeweging zet jij je in om de energietransitie te versnellen. Dat is hard nodig! Dus kom ook in beweging. En meld jouw initiatief (groot of klein) aan voor het Ideeënnest.

thumbnail?sz=w1920&id=1funLfM1VNbq7
Initiatief-Klimaatburgemeester-Caroline-Smeets. Foto: gemeente Oostgelre

Een middag vol inspiratie, verbinding en ontmoeting

Naast de lancering van het Ideeënnest konden deelnemers donderdag zien hoeveel werk al wordt verzet in de Achterhoek op weg naar een energieneutrale toekomst. Ze deden inspiratie op en hebben (mede)initiatiefnemers ontmoet. Er werd besproken wat er merk- en onmerkbaar gebeurt in onze omgeving. En er werd stilgestaan bij de kracht van regionale verbinding.

Meer informatie

Meer informatie over de Achterhoekse Energiebeweging en het Ideeënnest vindt u op www.achterhoekseenergiebeweging.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio