15.1 C
De Bilt

Liemerse actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’

Liemen – De Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar organiseren  op zaterdag 3 november in samenwerking met het Waterschap Rijn en IJssel de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’. Hierbij kunnen inwoners een tegel uit hun tuin ruilen voor gratis tuinplanten. Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Dit zorgt voor vermindering van de biodiversiteit, minder verkoeling op warme dagen en water stroomt minder goed weg. Door middel van deze actie wordt aandacht gevraagd voor het vergroenen van tuinen.

Gratis planten en tuinadvies

Zaterdag 3 november kunnen inwoners uit de hele gemeente Zevenaar van 10-11.30 uur een tuintegel inruilen voor een of meerdere vaste tuinplanten. Maximaal vijf planten per huishouden, op = op. Wethouder Hans Winters deelt de eerste planten uit bij de actie. Daarnaast zijn er experts aanwezig om gratis tuinadvies te geven. Kinderen kunnen leren over water bij de speciale watertafel. Ook staat er een koffiebarretje klaar. Locatie van de actie is de parkeerplaats naast basisschool De Bem / Sterrenschool in de wijk Groot Holthuizen. Later die dag wordt de actie gehouden in Westervoort (12:30 – 14:00 uur Kloosterdreef) en Duiven (15:00 – 16:30 uur Spotvogelstraat).

Campagne ‘Weet van Water’

De actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’ is onderdeel van de campagne  ‘Weet van Water’. Met deze campagne zetten gemeenten en het waterschap zich in om inwoners te informeren over alles wat met water te maken heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio