5 C
De Bilt

LKKR Hop-on Hop-off Shuttle rijdt weer in november en december

Doetinchem – Van 16 november 2018 tot en met 5 januari 2019 rijdt de LKKR Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad. Bezoekers van de binnenstad kunnen de Hop-on Hop-off Shuttle gebruiken op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag.

Dienstregeling

De elektrische Hop-on Hop-off Shuttle rijdt rondom en door het centrum van Doetinchem. Bezoekers kunnen er gebruik van maken op dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook op koopzondagen wordt de ‘LKKR Shuttle’ ingezet tussen 13.00 en 17.00 uur. De ‘LKKR Shuttle’ kan 16 personen vervoeren.

Nieuwe haltes

Ten opzichte van de route in de zomer zijn er twee nieuwe haltes toegevoegd. De Shuttle rijdt de komende maanden ook via het Catharinaplein en de Heezenpoort. Bezoekers van de binnenstad kunnen vanaf nu bij de volgende negen haltes in- en uitstappen: Varkensweide, Simonsplein, Catharinaplein, Heezenpoort, Hamburgerpoort, Oude IJssel-strand, OV & Speelgoed museum, station Doetinchem en Wei van ome Karel. De komende maanden wordt getest of deze aanvulling gewenst is.

Evaluatie pilot

Van juli tot oktober 2018 liep een pilot om te kijken een Hop-on Hop-off Shuttle een meerwaarde is voor Doetinchem. Doordat het de hele zomer erg mooi weer geweest is, zijn er geen resultaten bekend van het gebruik van de Shuttle bij minder mooi weer. Het gebruik van de Hop-on Hop-off Shuttle in de wintermaanden wordt daarom ook meegenomen in de definitieve evaluatie van de pilot. De tussentijdse evaluatie laat zien dat er tijdens de zomermaanden ruim 400 ritten (zo’n 1.600 km) hebben plaatsgevonden, waar ruim 3.500 mensen gebruik gemaakt hebben van de Shuttle.

Gastvrije stad

Wethouder Ingrid Lambregts: “Doetinchem is een gastvrije stad en wil het voor iedereen makkelijk maken om de binnenstad te bereiken. Door de ‘LKKR Hop-on Hop-off Shuttle’ is het eenvoudig om een bezoekje aan de binnenstad te combineren met genieten van één van de musea of de stad eens op een andere manier te bekijken.” Een overzicht van de route en het rijschema is in zakformaat verkrijgbaar in de ‘LKKR Shuttle’, bij diverse winkel- en horecalocaties langs de rijroute en te downloaden op de website www.doetinchem.nl en www.lkkrdoetinchem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio