14.5 C
De Bilt

Manifestatie voor Respect: Eén voor Allemaal

Op 6 mei a.s. vindt er op het Marktplein in Brummen een bijzondere manifestatie voor respect plaats. Eén voor Allemaal is een actie van de werkgroep Respect Brummen. De wens is met zoveel mogelijk mensen samen te komen. En zo te laten zien dat er veel mensen zijn die respect belangrijk vinden en hier aandacht voor te vragen. Geen protest of voor- en tegenstanders, maar een leuke bijeenkomst voor iedereen met een uniek Grootkoor!

Respect is een begrip dat we veel tegenkomen in het alledaagse leven: dan weer beladen en dan haast betekenisloos, wordt de term gebruikt. Respect betekent iets of iemand in zijn of haar waarde laten, begrip hebben voor elkaar, elkaar zien. Dat klinkt mooi op papier, maar in het gewone leven vergeten we het belang ervan soms. Daarom is de werkgroep Respect ontstaan! Vanuit de wens mensen te verbinden door middel van ludieke acties, waarvan de manifestatie Eén voor Allemaal op 6 mei een voorbeeld is.

Bijzondere manifestatie met diverse koren en diverse mensen

Een bijzondere manifestatie wordt het zeker! Mensen van verschillende koren uit de gemeente vormen samen een Grootkoor en zingen samen Liedje voor Allemaal. Het Grootkoor wordt begeleid door leden van harmonieorkesten uit Brummen, Eerbeek en Hall. De tekst is geschreven door Marije Verbeeck en op muziek gezet door Bernard Hunnekink.
Het Apeldoorns Vertelgenootschap zal optreden met een echt Brummens verhaal over het thema. Er zijn korte toespraken en muziek uit Oekraïne. Er zal geen traditioneel lintje worden doorgeknipt, juist verbinding zal de aandacht krijgen!

Werkgroep Respect

De Werkgroep Respect bestaat uit vrijwilligers vanuit het onderwijs, ondernemers, zorginstellingen, sportverenigingen, de cultuursector en de politiek. De manifestatie is mede mogelijk gemaakt door de Culturele Stichting. De werkgroep ontvangt geen structurele subsidie en is de Culturele Stichting, de deelnemers en techniek ook zeer dankbaar dat zij op vrijwillige basis meedoen aan het evenement!

We nodigen iedereen van harte uit om deze manifestatie bij te wonen van 13.00 – 14.00 uur! Zing, luister, verbind of kijk toe. We zingen er Eén voor Allemaal!

Ideeën of meedoen?

Wil je je aansluiten bij de werkgroep of heb je een leuk idee? Stuur dan even een mail naar werkgroeprespectbrummen@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio